1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Obez hasta UMKE ve AFAD desteğiyle hastaneye ulaştırıldı
Obez hasta UMKE ve AFAD desteğiyle hastaneye ulaştırıldı

Obez hasta UMKE ve AFAD desteğiyle hastaneye ulaştırıldı

Rize’de evde sağlık hizmeti alan 68 yaşındaki Gülizar Feyizoğlu’nun rahatsızlanması üzerine hastaneye nakil işlemi AFAD ve UMKE ekiplerinin yardımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Merkeze bağlı Çaykent Beldesi Müderrisler Mahallesinde yaşayan Gülizar Feyizoğlu’na evde sağlık hizmetleri kapsamında ziyaret eden sağlık personelleri 120 kilo ağırlığındaki obez hastanın ayaklarında şişlik, kızarıklık ve kalça ağrısı şikayeti üzerine durumu Evde Sağlık Koordinasyon birimine bildirdi.

umke1-002.jpg

 Evde sağlık ekipleri, hastaneye ulaşım sıkıntısı yaşayana hasta için 112 acil yardım ekiplerinden yardım istedi. İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda AFAD ve UMKE ekiplerinden kurulan 8 kişilik ekip, Feyizoğlu’nun ana yoldan 100 metre uzakta bulunan evine ulaştı. Sedye üzerinde dik ve patika yolda taşınan hasta hazır bekletilen acil yardım ambulansına taşındı.

umke2-001.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Feyizoğlu, ilk müdahalesinin ardından tedavi altına alındı.

umke4.jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, bölgenin dağlık ve engebeli bir arazi yapısına haiz olması nedeniyle bu tarz zorluklarla zaman zaman karşılaşabildiklerini ifade ederek, “Donanımlı, güçlü ve kabiliyetli ekiplerimiz sayesinde hastalarımızı ne kadar zor şartlarda da olursa olsun en kısa sürede hastanelerimize ulaştıracak güce sahibiz. Gerek müdürlüğümüze bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) olsun, gerek AFAD ekiplerimiz olsun, gerekse de Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) olsun hepsi de memleketlerine hizmet adına gözünü budaktan esirgemeyen fedakâr elemanlardan oluşmaktadır. Bu sebeple şartlar ne olursa olsun zor durumda kalan herkesin yardımına bir şekilde koşulacağından endişe etmeyelim” diye konuştu.

umke3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız