1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. OKTAY ÇEVİK'TEN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR
OKTAY ÇEVİK'TEN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR

OKTAY ÇEVİK'TEN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR

Pazarspor Teknik Direktörü Oktay Çevik, 3 haftalık çalışma takvimi, ligdeki hedefleri, kadro yapısı hakkında Pazar53’e önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM'ın haberi

Pazar53 - Pazarspor kendi tesislerinde devam ettirdiği 3 haftalık ilk etap çalışmalarını tamamlayarak ekibe 3 günlük izin verdi. Mavi beyazlı takımın teknik direktörü Oktay Çevik, 3 haftalık çalışma takvimi, ligdeki hedefleri, kadro yapısı hakkında Pazar53’e önemli açıklamalarda bulundu.

50159.jpg

Çevik, bu sezon çok genç ve kendi değerlerinden oluşan bir ekip kurduklarını ve nokta birkaç transferle de kadroyu şekillendireceklerini ifade ederek, ilk 6-7 hafta taraftardan sabır istedi.

Pazarspor’un kendi değerleriyle şampiyonluğa ulaşmış bir takım olduğunun altını çizen Oktay Çevik, geçmişte Pazar’dan yetişen önemli isimlerin kazanılmasında kendi emeği olduğunu kaydederek, aynı jenerasyonun üstüne değerler ekleyerek yeni isimler çıkaracaklarını ifade etti.

Ligde bu sezonu kazasız belasız atlatmaları halinde Pazarspor’un gelecek 4-5 sezonda çok daha az transferle bir üst lig dahil önemli hedefler ortaya koyabileceğine dikkat çeken tecrübeli hoca Oktay Çevik, “Şimdi yine burada genç oyuncularımız var; onları destekleyeceğiz. Onlara şans vereceğim. Sadece benim ricam bu gençlerimize belli bir süre sabır göstermek durumundayız; ben, yönetim, taraftar, hepimiz. Çıkacak, oynayacak, saçmalayacak belki bir 5-6 hafta başkanın kongrede dediği gibi kan ve gözyaşı olacak. Ama bu süreçten sonra mutlaka ortaya bir değer çıkartacağız. Bu ligi; iyi oynayarak, sağ salim, belki de bir sürpriz yaparak geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

oktaycevik3.jpg

İşte Pazarspor Teknik Direktörü Oktay Çevik’in Pazar53’e yaptığı o değerlendirmeler:

“İLK ETAP ÇALIŞMALARI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

“Kendi tesislerimizde günde çift idman olmak üzere 3 haftalık bir periyotta lige hazırlanıyoruz. Bu sezon İstanbul’dan getirdiğim kondisyoner Aykut Hoca müthiş bir program uyguladı. Bu genç oyunculara katkı yapacak şekilde yaklaşık 19 gündür burada iyi bir çalışma ortamı bulduk. Fiziksel olarak iyi bir seviyeye geldik. Şimdi 2. etap çalışmaları kapsamında Afyon’a gideceğiz. İddaa’nın düzenlediği bir turnuvaya katılacağız. Bu kampı da ücret ödemeden geçireceğiz 12-13 gün hazırlık maçları oynayacağız. Kulübümüze de ekonomik bir katkı olacak. Bizim için hazırlık maçları oynamamız açısından da çok önemli. Bu şekilde lig hazırlıklarımızı sürdüreceğiz.”

pazarspor-001.jpg

“GENÇLERİ NOKTA TRANSFERLERLE HARMANLAYACAĞIZ”
"Tabii ki temel bazı yerlerde ufak tefek eksiklerimiz var. Bu anlamda da yönetim kurulumuz çalışma yürütüyor. Stoper mevkii, önde, kenar oyuncularımıza birkaç tane nokta transfer yapabilirsek inşallah biz bu ligde tutunacağız. Bu ligi kazasız belasız atlatabilirsek Pazarspor’un geleceğini de kurtarmış olacağız. Pazarspor son 2 yıldır önemli transferler yaptı ama lige son dakikalarda tutunabildik. Ve bir sonraki sezona da 1-2 oyuncu dışında hiçbir şey aktaramadık. Tekrar yeni baştan bir kadro. Bunun da yüzde 60-65’i buranın çocukları, genç oyuncularımız. Bunlara biraz sabır gösterebilirsek bu anlamda önemli bir değer üreteceğiz.”

oktaycevik1.jpg

“ PAZARSPOR HER YIL 2-3 TRİLYON BULAMAZ”

Çevik, liglerin maddi yüklerinin ağır olduğuna da dikkat çekerek bu anlamda kendi öz değerlerine fırsat tanıyıp bu şekilde yol almak durumunda olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Pazarspor her yıl 2-3 trilyon bulacak; böyle bir ekonomik gücümüz yok. O zaman ne yapacağız? Kendi içimizden üreteceğiz. Kendi içimizden üreterek kurduğumuz takımlar her zaman başarılı olmuştur. Bunun örnekleri çoktur. Pazarspor’dan çok önemli genç oyuncular yetişmiştir. Erman, Cumhur, Evren, İdris, kaleci Özgür, adını unuttuğum nice oyuncular. Bu anlamda kendimle iftihar ediyorum; bu saydığım oyuncuların hepsini ben oynatmışım. Şimdi belki onlara yakın, belki onların da üstüne çıkabilecek genç bir Pazarspor grubu var elimizde. Pazarspor bu seneyi bu ligde bu oyuncularla aşabilirse gelecek yıllarda daha az transferlerle daha büyük hedeflere oynayabilir. Buna PTT 1. Ligi de dahildir; bu kadar iddialı konuşuyorum. Genç kadrolar Pazar’da her zaman iş yapmıştır. Şevki Hoca zamanında büyük bir hikaye var, büyük bir başarı var. Kendi 8-9 oyuncusuyla böyle de bir yaşanmışlık var. Dolayısıyla ne zaman Pazarspor kendi oyuncularına ağırlık vermiştir; başarılı olmuştur. Şimdi yine burada genç oyuncularımız var; onları destekleyeceğiz. Onlara şans vereceğim. Sadece benim taraftarımızdan ricam bu gençlerimize belli bir süre sabır göstermek durumundayız; ben, yönetim, taraftar, hepimiz. Çıkacak, oynayacak, saçmalayacak belki bir 5-6 hafta başkanın kongrede dediği gibi kan ve gözyaşı olacak belki. Ama bu süreçten sonra mutlaka ortaya bir değer çıkartacağız. Bu ligi iyi oynayarak, sağ salim, belki de bir sürpriz yaparak geçireceğiz.” (kaynak: www.pazar53.com)

oktaycevik2-001.jpg

video1.png

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum