1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Okul arkadaşları ilk gün gözyaşına boğuldu
Okul arkadaşları ilk gün gözyaşına boğuldu

Okul arkadaşları ilk gün gözyaşına boğuldu

Pazar’daki kazada iki sıra arkadaşından biri hayatını kaybederken diğeri ağır yaralanmıştı. Bugün ise Pazar İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenmesi planlanan TÜBİTAK Fuarı yerine hüzün ve gözyaşı vardı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar53 - Önceki gün Pazar İlçesi Pazar mahallesindeki evlerinin önünde otururken geri manevra yapan aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada Pazar İmam Hatip Ortaokulu 6-C sınıfı öğrencisi Zeynelhan Cömert (11) hayatını kaybetmiş sıra arkadaşı Metehan Serdaroğlu da ağır yaralanmıştı.

Bugün Pazar İmam Hatip Ortaokulunda önceden planlı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliği vardı. 

Elim kaza nedeniyle okulda sabah 09.00’da yapılması planlanan etkinlik iptal edilirken, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile eğitime kaldığı yerden devam edildi.

okl4-001.jpg

Okul önünde düzenlenen törende konuşan Rehber Öğretmeni Muhammet Enes Gunes bu süreci hep birlikte metanetle geçirmek istediklerini ifade ederek, “Olayın nasıl olduğundan çok önemli olan duygularımız.  Bu kazada Metehan öğrencimiz de oradaydı. Arkadaşımız şu an Rize’de ameliyat olacak. Hepimiz bir aileyiz. Öğretmenler de bu ailenin bir parçası. Bu noktada sizlere destek olabilmek için hepimiz buradayız. Hep birlikte bu zor günleri geçirmeye çalışacağız” dedi.

Daha sonra 6/A sınıfı öğrencisi Hamit Can Büyükterzi ve 5/B sınıfı öğrencisi Ensar Derlal tarafından Kura-ı Kerim okunurken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bayram Ali kalyoncu tarafından dua edildi.

okl3-001.jpg

Bu esnada zorlukla ayakta duran öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Yine önceden planlı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğine katılmak için okula geçen Pazar belediye Başkan Yardımcısı Dursun Güneş de öğrencilerin duygularına ortak olarak teselli verdi.

dursungunes2-001.jpg

Güneş, “Sevgili öğrenciler biz bugün TÜBİTAK fuarımızda sizlerle beraber olalım diye buraya geldik. Ama bu yavrumuzun aramızdan ayrılması bizi büyük bir üzüntüye gark etti. Aman ha dikkat edelim. Trafik canavarına yenilmeyelim. Acımız büyük. Yavrumuzun yeri mekânı cennet olsun. Zaten o cennetlik evladımız. Herkese sabır ve başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

snf1-001.jpg

Törenin ardından eğitime geçilirken, büyük bir hüznün yaşandığı 6/C sınıfında aynı zamanda sıra arkadaşı olan Zeynelhan ve Metehan’ın oturduğu sıra boş kalırken sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum