1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Organları 6 hastaya umut oldu
Organları 6 hastaya umut oldu

Organları 6 hastaya umut oldu

Rize’de Pazarlı 56 yaşındaki Nihal Yazıcı’nın organları 6 hastaya umut oldu 

A+A-

Rize’de yüksek tansiyon sonrasında beyninde oluşan baloncuğun (anevrizma) patlamasıyla beyin ölümü gerçekleşen 56 yaşındaki Nihal Yazıcı’nın 6 organı organ nakli bekleyen kişilere ümit oldu.
 
Yüksek tansiyon sonucu beyninde oluşan baloncuk nedeniyle hayatını kaybeden 56 yaşındaki Nihal Yazıcı’nın organları 6 kişiye umut olacak. 4 organı Samsun, 2 organı ise İstanbul’a gidecek olan Yazıcı’nın organları gece saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

yazici-003.jpg
 
Rize Pazarlı Yazıcı’nın beyninde oluşan baloncuğun patlaması nedeniyle yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti. Aile, Nihal Yazıcı’nın organlarını bağışlayarak toplamda 6 hastaya yaşama umudu verdi.
 
Ameliyatının ardından organlarını vücuttan alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Organ Bağış Koordinatörü Dr. Başar Erdivanlı, hastanın ailesinin sağ duyulu olduğunu ve organların toplamda 6 hastaya umut olacağını ifade etti.

Erdivanlı açıklamasında ‘’Hastamız 56 yaşındaydı. Yüksek tansiyon sonucu beyninin ön tarafında oluşan bir baloncuğun patlaması sonrası yoğun bakımımızda beyin ölümü gerçekleşti. Kendisinin dört organı Samsun’da, 2 organı da İstanbul’daki toplam 6 hastaya yaşam ümidi olacak. Hastamızın ailesi sağ duyurulu davranarak organlarını bağışladı. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum