1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Orman arazileri sahiplerine iade edilecek
Orman arazileri sahiplerine iade edilecek

Orman arazileri sahiplerine iade edilecek

Milletvekili Nusret Bayraktar, ay sonuna kadar çıkması beklenen 2B Yasası ile tapulu orman arazilerinin ücretsiz olarak iade edileceğini söyledi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, ay sonuna kadar çıkmayı beklenen 2B Yasası ile tapulu orman arazilerinin ücretsiz olarak sahiplerine iade edileceğini söyledi.

Rize Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ay sonunda çıkması beklenen 2 B Yasası ile bilgiler veren Bayraktar, “2B Kanun Tasarısı son aşamaya geldi. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na geldi. Son gözden geçirmelerini yapıyoruz. Komisyonda son şeklini vererek en geç önümüzdeki ay sonuna kadar çıkmış olacak” dedi.

Çıkartılacak yaşanın orman vasfını yitirmiş arazilerin vatandaşlara ücretli veya ücretsiz olarak devrini öngördüğünü belirten Bayraktar “Vatandaşımız halen 2B’nin ne olduğunu tam bilmiyor. 2 B Orman vasfını kaybetmiş, bir daha orman olma özelliği olmayan alanlardır. Mülkiyeti hazinede midir ormanda mıdır belli değildir. 2009 yılında çıkartılan yasa ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda orman vasfını kaybetmiş bir daha orman olmayacak alanlar hazine adına tescillenmiş alanlardır. Bu yasa Hazine adına mülkiyet sahibi belli olduğu içir tespit edilen alanların ha sahiplerine satışı ve devrini ön gören bir yasadır” diye konuştu.

Vatandaşların mağdur olmayacağı bir yasal düzenleme hazırladıklarını belirten Bayraktar, devir işlemlerinin bedelli ve bedelsiz olarak yapılacağını vurgulayarak “Zamanında vatandaş tapulu mülk olarak satın almış. Ellerinde Cumhuriyet ve Osmanlı tapusu var. Geçen süreçte Orman, dava açıp 2B olduğu gerekçesiyle bu arazileri vatandaşın ellerinden almıştı. Vatandaşımız para ödeyerek satın aldığı bu arazilerini bir kez daha para ödeyerek almaları hak değil. Bu nedenle bir bölümü bedelli olacak bir bölümü bedelsiz olacak. Beledi satışta şu anki raiç bedelin yüzde 70’i alınacak. Bunun yüzde 20’si peşin tahsil edilecek. Kalanı ise 4 yılda 8 eşit taksitle ödenecek. Peşin ödeyenlere ise yüzde 20 tenzilat yapılacak. Tapusu olup ta tapusu iptal edilenlere arazileri bedava iade edilecek. 1945 ve 55 yılında devlet vatandaşın elindeki tapulu orman arazilerine el koyarak bunlar devletindir dedi. Eğer elde tapu varsa ve orman olarak kalacaksa veya devletin bir projesi gereği kullanılacaksa bu kez devlet o tapulu mülk sahibine günümüz değerleri üzerinden parasını ödeyecek. Bizim adalet anlayışımızda hiçbir vatandaşın mağdur olmamasına dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum