1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da minik öğrencilerden anlamlı program
Pazar'da minik öğrencilerden anlamlı program

Pazar'da minik öğrencilerden anlamlı program

Pazar Fuat Ergenç Ortaokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen programda ortaya renkli görüntüler çıktı.

A+A-

Programın organizasyonunu Fuat Ergenç Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Mustafa Bölükbaş, Sosyal Bilimler Öğretmeni Elif Kaplan üstlendi. Programa Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Karahan, Okul Müdürü Halim Pehlivan, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

kaym4.20140418143030.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan programda yaptığı konuşma, 1989 yılından bu tarafa 14-20 Nisan tarihlerinin kutlu doğum haftası olarak Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde kutlandığını ifade ederek, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ümmeti özellikle de bizim milletimizin O’na duyguları o kadar güzeldir ki çok farklı kesimleri O’nun doğum gününü kutlamak gibi ortak paydada çok farklı etkinliklerle bir araya gelebilmektir. Ben kendi adıma şu güzelliği de görüyorum. Sadece belli bir grup ya da Diyanet İşleri Başkanlığının bir görevi olarak O kutlu insanın doğumunu anmak, onun dile getirdiği mesajları idrak etmek isterken bugün eğitim kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarımıza kadar çok geniş bir yelpazede kutlanıyor olması beni sonsuz mutlu ve bahtiyar kılmaktadır. Kutlu doğum haftası vesilesi ile Peygamber Efendimizi, onun yaşamını ve Allahu tealanın Onun vasıtasıyla bizlere sunduğu Kuran’ı en güzel şekilde anlamamız, doğrudan idrak etmemiz ve yaşamımızda hayata geçirmemize ihtiyaç var. Bu tür etkinliklerde temel hedefimiz O kutlu güzelliği yad etmek, anmak olmakla beraber onun getirmiş olduğu mesajları da hem kendi vicdanımıza, hem nesillerimize aktarmak olmalıdır. Hepinizin kutlu doğum haftasının kutlu olmasını diliyorum.” dedi.

etk5.jpg

Program 5. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Peygamberimiz Yanımızda Olsaydı” isimli tiyatro gösterisi, 7. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosu gösterisi ile devam etti.

etk2.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığının “Din Samimiyettir” 2014 yılı sine vizyon gösterisi izlendi, ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

etk6.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Merdivenli Köy Camii İmamı İkram Börekçi yaptıktan sonra Pazar Müftülüğü ilahi grubu tarafından gerçekleştirilen ilahi gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni aldı. 

etk1.jpg

etk3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız