1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ortaokulu ve lisesiyle Pazar İmam Hatip, kayıtlara başladı
Ortaokulu ve lisesiyle Pazar İmam Hatip, kayıtlara başladı

Ortaokulu ve lisesiyle Pazar İmam Hatip, kayıtlara başladı

Pazar'da iki ayrı binada hizmet veren İmam Hatip lise ve ortaokulunda kayıtlar başladı. Okul müdürleri okullarıyla ilgili açıklamada bulunarak, öğrencilere sunulan imkanları duyurdu:

A+A-

Son yıllarda adından sıkça bahsettiren Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da faaliyetleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

ihl7-003.jpg

Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Fikret Andiç, gerek büyük bütçeli Türkiye gezileriyle, gerek TÜBİTAK Bilim Fuarlarıyla gerekse akademik alandaki başarılı grafiğiyle dikkat çeken okullardan biri konumunda olduklarını ifade ederek, “Bu yıl  gerçekten çok yoğunduk. Bir yandan akademik başarı için yoğunlaştırılmış hafta sonu kursları düzenleyip, deneme sınavı uygularken diğer yandan öğrencilerimizi Göbeklitepe’ ye nasıl götürebilirizin  hesabını yapıyorduk. Bir yandan TÜBİTAK 4006 Bilim fuarına hazırlanırken diğer yandan öğrencilerimle mesleki çalışma için köy camilerini dolaşıyorduk. Bir yandan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün etkinliklerini planlarken diğer yandan öğrencilerimize KTÜ’yü gezdiriyorduk, akşamları da yatılı öğrencilerimizle hamsi festivali yapıyorduk. Hamdolsun hepsinin üstesinden geldik. Bu manada idari ekibimi ve öğretmen arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.  Artık  yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. İlçemizde çok fazla sayıda lise oluşu öğrenci sayımızı oldukça düşürmüş durumda ve bu konu gerçekten elimizi kolumuzu bağlasa da inanıyorum ki bunu da aşacağız, İmam Hatip camiası neleri aşmadı ki!” dedi.

Müdür Andiç, Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesini diğer liselerden ayıran en önemli beş özelliğinin şu hususlar olduğunu belirtti:

1-Yatılılık imkânı sunan pansiyonlu bir okul olmak.( Yatılı olan öğrencinin bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır)

2-Son yıllardaki akademik başarı( İlçe içinde üniversiteye en çok öğrenci gönderen okullar arasında oluşu ayrıca hafta sonu kursları ve en çok deneme sınavı uygulayan okul oluşu )

3-Sosyal, sportif, kültürel ve Mesleki gelişim  noktasında gerek il içinde gerek il dışında birçok faaliyete katılmak.(Her yıl düzenli olarak yapılan düzenlenen yurt içi gezileri, UMRE programları, ülke çapındaki mesleki yarışmalar ,il içindeki sportif yarışmalar, okul içindeki bol ödüllü yarışmalar)

4-Güzel Ahlakı ve gönül dünyasını hedef alan bir inanç eğitimi.(İmam Hatip Lisesi olması hasebiyle)

5-Köklü geçmişi, oturmuş geleneği ve kurumsal kültürüyle DİSİPLİNLİ bir okul oluşu.( Davranış bozukluklarının, devamsızlık probleminin yok denecek kadar az oluşu)

03224226_pihologo1

PAZAR İMAM HATİP ORTAOKULU

Okul Müdürü Hamza Okumuş 5.sınıf öğrenci kayıtlarının başladığını ifade ederek, şunları söyledi: “Adrese dayalı kayıt sistemi olmadığından her öğrencimiz rahatlıkla kayıt yaptırabilir. Köylerden gelen öğrencilerimiz taşıma sistemine dahil edilebilmesi için temmuz ayı sonuna kadar okulumuza kayıt yaptırması gerekmektedir. Temel ders saatlerimiz ortaokullardaki ders saatleri ile aynıdır. Ek olarak seçmeli dersler yerine zorunlu din kültürü alan dersleri vardır.( Kuran-ı Kerim, Arapça, Hz. Muhammedin hayatı, Temel dini bilgiler) LGS Sınavına hafta içi hafta sonu kurslarımızla birlikte öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlıyoruz. TÜBİTAK Bilim fuarlarına her yıl projelerimiz öğrencilerimiz tarafından hazırlanmaktadır. KODLAMA Atölyemizde öğrencilerimize KODLAMA dersleri verilmektedir. Her yıl din öğretimi genel müdürlüğümüzün gönderdiği takvim doğrultusunda aylık 7 toplamda 42 etkinlikle öğrencilerimizin sosyal kültürel gelişimine katkı sunmaktayız. Öğrencilerimiz ile birlikte vakit namazlarımız okul mescidimizde cemaatle kılınmaktadır. Öğrencilerimiz mescidimizde müezzinlik ve hutbe okuma uygulamalarını yapmaktadır. Kayıt için öğrenci T.C Kimlik kartı ile okulumuza başvurulması yeterlidir."

Detaylı Bilgi İçin:

http://pazarimamhatiportaokulu.meb.k12.tr/

0506 638 14 49

0464 612 17 95

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum