1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Otantik çadırın süsü Vosvos!
Otantik çadırın süsü Vosvos!

Otantik çadırın süsü Vosvos!

Bir zamanların meşhur kurbağası 1960 model Wos Wos şimdi Zigana Dağı Geçidi'nde yörük çadırının ilginç tabelası oldu!

A+A-

Gümüşhane-Trabzon Karayolu'ndaki Zigana Dağı Geçidi'nde bir tesis sahibinin, 1960 model otomobili 3 metrelik beton direğinin üzerine yerleştirmesi ilginç görüntü oluşturdu.
Doğu Karadeniz'deki otantik yaşantıyı "Yörük Çadırı" adı altında topladığını ifade eden tesis sahibi Turan Pervanlar, "Zigana Dağı'na gelen insanlara farklı bir hava yaşatmak istedik. Türk aile kültürünü, motifini, köyünde, yaylasında yaşadığı güzelliği, dışarıda da onlara vermek istedik. 'Yörük Çadır' adını verdiğimiz tesisimizin her tarafını Türk motifleriyle süsledik. Çadır, kültürümüzde özgürlüğü simgelemektedir. Gezdiğim yerlerde çadırın büyük rağbet gördüğüne tanık oldum. 'Bu neden Zigana'da olmasın' diyerek, 5 yıl önce bir çalışma başlattık ve halen bu çalışmayı da sürdürüyorum. İnsanlarımız burada kendilerini evinde, köyünde, yaylasında hissediyor. Harman makinesini gören bir vatandaş, 'Bu benim anamın harman makinesi', harman gemisini gören vatandaş, 'Ben çocukluğumda bu geme binmiştim' diyerek mutlu oluyor. Annesinin yaylada hayvanının başına bağladığı çıngırağı görüyor. Yayladaki yayığı, yağ küleğini görüp mutlu oluyorlar. İnsanlarımıza geçmişini yaşatan, hatırlatan her şey var. Bu çadırı kurmakla aslında insanımızın geçmişini ayağına getirdik" dedi.
 
Beton direk üzerine yerleştirdiği otomobili İstanbul'dan getirttiğini söyleyen Pervanlar, "Bu otomobili getirtmemizin nedeni yeri belirtmekti. İnsanların 'Yörük Çadırı, otomobilin olduğu yer' demesini sağladık. Karayolundan geçerken otomobili görenler duruyor, çadırımıza giriyorlar, yer sofrasında yöresel yemeklerimizi yiyor. Otomobile merdivenle çıkarak çay içip Zigana'nın eşsiz güzelliğini seyrediyorlar. Bu işin öncülüğünü biz yaptık, yayılmasını da istiyoruz" diye konuştu.
Pervanlar ayrıca, "Yörük Çadırı" adı verdiği tesisinde kurduğu kütüphaneyle insanlara kitap okuma imkanı sağladığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum