1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Otizmli çocuklar için tulum eşliğinde yürüdüler
Otizmli çocuklar için tulum eşliğinde yürüdüler

Otizmli çocuklar için tulum eşliğinde yürüdüler

Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED), "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

A+A-

Memişağa Parkı'nda toplanan grup, tulum eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan sahil dolgu alanındaki ROMED Atölyesi'ne kadar yürüdü. 

Alandaki oyun alanında eğlenen otizmli çocuklara yiyecek ikram edildi. 

Rize Valisi Kemal Çeber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Otizm Haftası etkinliklerinin devam ettiğini söyledi.

otizm4-002.jpg

Otizmli çocukların özel çocuklar olduğunu dile getiren Çeber, "Bu çocuklar özel kardeşlerimiz. Çok temiz ve saf dünyaları var. Toplum olarak onları biraz daha fazla anlamamız lazım. Biraz daha bu çocuklarımızın dünyalarının nasıl olduğunu ve onlarla neler yapabileceğimizi iyi anlamamız lazım. Bu çocuklarımıza imkanlar ve ortamlar sağlandığında neler yaptıklarını görüyoruz. Bu çocuklar bizim bir parçamız. Sadece biraz farklılar. Bunu anlamamız lazım. Onlarla beraber çok güzel şeyler yapabileceğimizi anlamız lazım. Bu çocuklarımızı seviyoruz." ifadelerini kullandı. 

otizm3-002.jpg

ROMED Başkanı Resul Usta da otizmli ailelere ulaşmak, onları otizm konusunda bilinçlendirmek, destek olmak ve yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun paylaşarak hafifletmek adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.

otizm2-002.jpg

Yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, sivil toplum kuruluşu üyeleri, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

otizm1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum