1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öz-Gıda İş: 'Çaykur’u Kimse Özelleştiremez!'
Öz-Gıda İş: 'Çaykur’u Kimse Özelleştiremez!'

Öz-Gıda İş: 'Çaykur’u Kimse Özelleştiremez!'

Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube yöneticisi Tevfik Hançeroğlu, Çaykur'un özelleştirileceği dedikodularının yalandan ibaret olduğunu söyledi.

A+A-

Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube yöneticisi Tevfik Hançeroğlu, Çaykur’da çoğunluğu elde etmelerinin ardından, gıda sektöründe en büyük sendika olduklarını söyledi.

Hançeroğlu, kendileriyle ilgili özelleştirme yanlısı oldukları şeklindeki eleştirilere ise; en çok özelleştirmelerin, Türk-İş’e bağlı sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinde yapıldığını, en çok özelleştirmeye karşı olan Konfederasyonun Hak-İş olduğunu söyledi.

Her dönem Çaykur'un özelleştirileceğini söyleyerek üreticilerin ve işçilerin üzerine korku salındığını kaydeden Hançeroğlu, "Çaykur'u kimse özelleştiremez. Çaykur'un özelleştirileceği söylentileri yalan ve dedikodudan ibarettir. Hiç bir zaman özelleştirme yanlısı olmadık, olmayacağız. Çaykur bu bölgenin temekl direğidir. Sendika olarak biz de Çaykur'un büyümesi, işçinin haklarının artırılması için her zaman çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
 

oz_gida01.jpg

Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası Rize Şubesinde açıklamalarda bulunan Şube Yöneticileri Tevfik Hançeroğlu ile Sultan Murat Karadağ; 14 Kasım 2013’te Çaykur’la imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin Çaykur işçisi adına yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ettiler.

55 yıldır Çaykur’da örgütlü olmakla övünen sendikanın Rize’de bir tane tabelasının olmadığını, bir tane misafirhane bile yapmadıklarını söyleyen Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube Yöneticisi Tevfik Hançeroğlu, “Biz ilk iş olarak bir misafirhane yapacağız. Dışarıdan gelip Rize’de kalacak yeri olmayan, hastası olup, hastane koridorlarında sandalyelerin üzerinde sabahlayan Çaykur işçilerinin, dinlenip bir çay içebilecekleri misafirhane için yer araştırıyoruz. En kısa zamanda bu misafirhaneyi işçilerimizin hizmetine açacağız.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum