1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Özal'da tespit edilen zehirleri aylar önce bildi!
Özal'da tespit edilen zehirleri aylar önce bildi!

Özal'da tespit edilen zehirleri aylar önce bildi!

Ewrgenekon izli tanığı, Özal'ın hangi zehirlerle öldürüldüğünü aylar önce itiraf etmişti.

A+A-

Zirve Yayınevi katliamı davasının gizli tanığı İlker Çınar’ın, Özal’ın mezarı açılmadan aylar önce savcıya verdiği ifadede Adli Tıp’ın bulduğu zehirleri tek tek sıraladığı ortaya çıktı.


Zirve Katliamı davasının hem sanığı hem de gizli tanığı olan Uzman Çavuş İlker Çınar'ın, 5 Şubat 2012 tarihinde savcıya verdiği ifadede Özal'ın naaşında çıkan zehirleri aylar öncesinden tek tek söylediği ortaya çıktı.

ADINI VERDİĞİ ZEHİRLER OTOPSİDE AYNEN ÇIKTI

Deniz Uygar kod adıyla 5 Şubat 2012’de savcılığa ifade veren Çınar’ın adını verdiği zehirler, 9 ay sonra yapılan otopside Özal’ın cenazesinde bulunması dikkat çekti.

Hurşit Tolon ile birlikte sanık olarak yargılanan, Uzman Çavuş İlker Çınar, 5 Şubat’ta yani Özal’ın mezarının açılmasından aylar önce Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’a verdiği ifadede, son Adli Tıp incelemesinde Özal’ın bedeninde bulunan zehirleri tek tek sıralıyor. Çınar’ın 10 ay önce verdiği ifade aynen şöyle:

"240 DEĞİL 241, BU KADAR EMİNİM"

“Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi (TUSHAD) bir Ergenekon yapılanmasıdır. JİTEM de bu birime bağlıdır. Ben de TUSHAD’a bağlı çalışan Beyaz Kuvvetler’de görev yaptım. Eşref Bitlis ve Turgut Özal’a suikast yapıldığını burada öğrendim. Kalp krizine yol açacak ilaçlardan olan ve her Beyaz Kuvvet mensubunun da bildiği ve bulundurduğu Polonyum 210 ve Amerikyum 241 isimli radyoaktif ilaçlar Turgut Özal’a verilmişti. Bakın 240 bile demiyorum. 241 diyorum. Bu kadar eminim. Özal, bu ilaçlar nedeniyle kalp krizinin meydana gelmesi sonucu vefat etmiştir. Bu ilaçların kanda yapılan kontrollerinde tespitinin zor olduğunu biliyorum. Ayrıca her Beyaz Kuvvet görevlisinde zihin kontrolünü sağlayan LSD isimli haplar da bulunmaktadır.”

ÖZAL'IN OTOPSİSİNDE DE AYNI ZEHİRLER BULUNDU

19 yıl sonra mezarından çıkarılarak otopsi yapılan Turgut Özal’ın naaşının sağlam kalan 3’te birlik bölümünden elde edilen veriler üzerinde yapılan otopsiyle ilgili sızan ilk bilgilerde Özal’ın naaşında 4 ayrı zehir bulundu. Özal’ın karaciğerinde dışarıdan verildiği kesin olarak tespit edilen DDT (zehir), ince bağırsak ve testislerde normalde hiç olmaması gereken kadmiyum isimli ağır metal, soluk borusu ve akciğerlerde polonyum adlı radyoaktif maddeler belirlendi. İlker Çınar, otopside çıkan zehirlerden 32’sin 9 ay önce söylemesi dikkat çekici bulundu. 

İfadeler Özal dosyasına girdi

Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tarafından eğitildiğini anlatan İlker Çınar’ın Özal ile ilgili ifadeleri savcı İsmail Aksoy tarafından Özal soruşturmasına bakan Ankara Savcısı Kemal Çetin’e gönderildi. İlker Çınar’ın savcı İsmail Aksoy’a örgütün ‘Siyah Kuvvetler’ mensupları tarafından işlenen cinayetleri de anlattığı belirtildi. Çınar, “1990’lı yıllarda işlenen Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy gibi siyasi cinayetler ile Gaffar Okkan’ın öldürülmesi olayları Siyah Kuvvetlerin yaptığı bu tarz faaliyetler arasındadır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum