1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Özlenen Trabzonspor' a 2 var!
Özlenen Trabzonspor' a 2 var!

Özlenen Trabzonspor' a 2 var!

Teknik Direktör Ziya Doğan, kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini, özlenen Trabzonspor' un iki hafta sonra sahada olacağını söyledi.

A+A-

TSYD Trabzon Şubesi' nde düzenlediği basın toplantısında, Antalya kampında bazı oyuncuların kampa katılması nedeniyle taktiksel anlamda verimle çalışamadıklarını ancak fiziksel olarak iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini vurgulayan Ziya Doğan, "İkinci yarı için 'Trabzonspor çok daha iyi olacak' dedik. Beklentiler karşısında sizler de büyük çıkış bekliyorsunuz. Hakkınız var. Ama bünyemize katacağımız oyuncuları transfer ayında çok uğraşmamıza rağmen kısa sürede bünyemize katamadık. İki idmanla maça çıktılar. Ara transferde oyuncu almak kolay değil. Hala o sıkıntı devam ediyor. Takımla birlikte 2 - 3 maç yaparlarsa çok oturmuş takım olarak lige girerdik. Bazı oyuncuların alınmasında ısrar etmemdeki sebep, takıma uyumlarında sorun yaşanmayacağını düşünmemdi. Yönetim kurulunun büyük gayreti var yeni transferler konusunda" dedi.


KARAMSAR OLMAYIN

Ligin daha yeni başladığını ve oyuncuların da takımla henüz iki maça çıktıklarını belirten Doğan, "Tamam çıkış bekleyenler haklı olabilir ama bir taraftan da insaf demek lazım. Dün bir bugün iki. Bugün bakıyoruz karamsar hava var. Trabzonsporlular karamsar olmasın. Trabzonspor iyi yolda. Yaptığımız ve yapacağımız 1 - 2 transferle hem rekabet üst seviyeye geldi, hem de idman temposu üst seviyeye taşındı. Alternatif olmayan mevkilerde rekabet ortamı yaratamıyorduk. 2 oyuncu ve Erdinç geldi, 2 de beklentimiz var Lig arasında transfer zor. Olursa iyi olur ama olmazsa da önemli değil Takımı yeni toplamışsın. Yeni kadroya bir iki oyuncu katılınca her şeyin en iyisini yapacağız diye bir şeyin dünyada örneği yok. Ben yine de memnunum. Oynadığımız iki maçta farklılıklar var. Kısa sürede yüzde 100 değişimi beklemek hayalcilik olur. 1 - 2 hafta sonra takımın gerçek gücünü göreceksiniz. Katılımı olan oyuncular oldu ve sakatlık, sarı kart cezalısı durumları vardı. İdeal 11' imizi henüz sahaya çıkaramadık" dedi.

Doğan, Yattara' nın neden ilk 11' de başlamadığıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken de, "Yattara her iki maçta da özellikle birinci maçta, 'adalelerimde ağrılar var kendimi çok iyi hissetmiyorum, ikinci yarı daha etkili olacağımı düşünüyorum' dedi. Bu hafta da maça iki gün kala aynı düşünceleri taşıyordu. Ben de muallaktaydım, kendisinin de öyle bir yaklaşımı olduğu için yedek bekledi. Ama bunu alıp oynatılmadığını gündeme getirerek polemik yaratmanın manası yok. Bugün Yattara önemli bir oyuncu oldu. Belli bir süreci yaşaması lazımdı. Kamuoyu zaman zaman yanlış bilgilendiriliyor. Ben de bu yüzden mutlaka bir şeyler konuşmam gerektiğine inandım" diye konuştu.

TAKIMI ZENGİNLEŞTİRDİK

Ziya Doğan, takımın iyi yolda olduğunu tekrarlayarak, "Önemli bir iskelet oluşturduk. Stoper ve orta sahaya zenginlik geldi. Bir tane oyuncu sakat veya cezalı olursa, eskiden çok zorlanıyorduk, bu anlamda takım artık zorlanmayacak. Zengin bir kadro oluştu. Marcelinho' yu gönderdik ama orta saha ve müdafaaya alternatifli kadro yaptık. Teknik direktörün takım içindeki bazı dengeleri iyi ayarlaması lazım. Ben bunları çok iyi ayarladığımı biliyorum. Trabzonspor kesinlikle çıkış yapıp iyi futbol oynayacaktır. Herkes rahat olsun. Oyuncuların üzerinde büyük baskı var. Alacağımız bir iki sonuçla özgüven de gelecek ve Trabzonspor' un oyuncularının nasıl iyi oyuncular ve takımının nasıl bir takım olduğunu herkes görecek. Ligin altındayız. Ama 3 puan sisteminde iki maç aldığımız zaman nereye gideceğimiz açıktır" dedi.

HAKEMLERİ SUÇLAMIYORUM AMA..

Ziya Doğan, 4 - 5 maçta hakem hatalarıyla puan kaybettiklerini vurgulayarak, "Bugün 9 puan eklemiş olsanız, şampiyonlukta bile iddialı konumda olurduk. Biraz daha geniş düşünerek bazı şeyleri değerlendirmek lazım. Hakem mazeretine sığınmadım ama

mesela burada golün ve penaltının verilmediği Antalya maçı var. Sivas' ta yediğimiz golü düşünün. Birkaç örnek daha verebilirim. Tam havayı yakalayacaktık ama bunlar oldu. Bunları söylerken hakemleri kötülemek amacıyla söylemiyorum. Sadece takımın bazı şanssızlıklar yaşadığını dile getiriyorum. O zaman kimse karamsar olmasın. Trabzon iyi yolda. Alternatifli kadro oluşturdu. Transfer yapılan oyuncunun yarın gelip de takımı tek başına sırtlamasını beklemeyin. Dünyada böyle bir şey yok. Risp, geçen hafta Milan bu hafta Çağdaş' la oynadı. Oyuncuların birbiriyle uyum süreci de önemli. Bazı arkadaşlarımız daha başlar başlamaz çok karamsar bir hava estiriyor. Trabzonspor hepimizin. Biz hep söyledik, yerel medya bize destek olmalıdır. Gerçekten takımın iyi yöne ve kamuoyunu olumlu yöne itin ve bu çıkışta sizin de payınız olsun" dedi.

İDEAL TRABZONSPOR İKİ HAFTA SONRA SAHADA

Ceyhun' un transferinde önemli ilerleme kaydedildiğini ve bugün olumlu ya da olumsuz bir sonuç alacaklarını umduklarını ifade eden Ziya Doğan, "İdeal Trabzonspor' u iki hafta içinde sahada görürsünüz. Yattara' nın da fiziksel açığını yavaş yavaş kapatıyoruz" diye konuştu. Doğan, Kayseri maçının ikinci yarısındaki oyundan memnun olduğunu da vurgulayarak, takımı savunma oyuncusu ağırlıklı oynattığı için yapılan eleştirileri yanıtladı. Doğan, "İki santrafor ve Gökdeniz' i oynattık. Mustafa' yı da soldan ileriye dönük oynattık. 4 hücum ağırlıklı oyuncuyla mücadele ettik. Bunun neresi defansif. Takımın oturmasını engellemek isteyen insanlar bunu kasıtlı gündeme getirerek bizi yıpratıyor. Fenerbahçe tek santrafor oynuyor ama lider. Bazen 4 forvet oynuyorum. Bizi bu tür şeylerle oyalayıp kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek lazım. Başarılı olduğumuz dönemlere bakın. Gökdeniz ve Fatih önde. Geri kalanı orta saha. Ama daha çok gol attık. Şimdi daha hücuma yönelik oynuyoruz ama ezberlemişler defansif diye" ifadesini kullandı.

Doğan, kupada final oynamak istediklerini de vurgulayarak, "İnşallah kupayı da alacağız. İddialıyız. Antep de moralli geldi. Seyircimizin desteğiyle buradan avantajlı skor alacağız. Ama bir maçla bitmiyor. Turu geçen taraf olacağımızı düşünüyorum. Desteğe ihtiyacımız var. Kimse karamsar olmasın. Takımı desteklesin. Trabzon' un hedef hiçbir zaman küçük olamaz. Beklentileri biliyoruz. Hedefimiz kupayı olmak" dedi.

Doğan, oynatmadığı oyuncularla ilgili bir soruya ise, "Her oyuncum ihtiyacım olduğu için benim kadromda. Yeri ve zamanı gelince hepsini oynatıyorum. Gol yerlerinde etkisiz kaldık Kayseri maçında. Rakibin de kapanmasını göz önüne almak lazım. İyi kapanan takımlara karşı zorlamamız lazım. Kayseri maçında bunu zorlayamadık. Futbolcularla da özel görüşmeler yapıyoruz. Bu sorunu çözeceğiz. Hiç korkmayın bu Trabzonspor. Trabzonspor' un büyüklüğünü sizlerin de önce kabul etmesi lazım" diye konuştu.

STEPANOV' A CEZA

Trabzonspor' da, Konyaspor maçının son dakikasında rakibine kasti tekme atarak kırmızı kart gören ve takımını Kayseri karşısında yalnız bırakan Stepanov' a ceza geldi. Yönetim kurulu, dün akşam yaptığı toplantıda, Teknik Direktör Ziya Doğan' ın raporu doğrultusunda Sırp oyuncuya 20 bin YTL para cezası verdi. Bu arada Yattara ve Milan Stepanov milli takıma çağırıldılar. Yattara, Gine' nin 6 Şubat' ta Benin ile yapacağı karşılaşmaya davet edildi. Stepanov ise Sırbistan Milli takımının Fildişi Sahilleri ile Belgrad' da yapacağı maç hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle ertelenmesine rağmen, Sırp Milli Takımı' nın FIFA takvimine göre belirlenen 5 - 7 Şubat maç tarihlerini Kovilovo' da antrenman yaparak değerlendirme kararı sonucu kampa davet edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız