1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. GİRESUN

  4. Palamut güldürdü, hamsi üzecek!
Palamut güldürdü, hamsi üzecek!

Palamut güldürdü, hamsi üzecek!

Geçen yıl Eylül'de başlayan hamsi avı Ekim ayının sonuna gelinmesine rağmen hala başlayamadı

A+A-

Av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasının ardından ‘vira bismillah’ diyen balıkçılar, sezona palumut avı ile iyi bir giriş yaparken, bugünlerde hamsinin yolunu gözlemeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Eylül ayı itibariyle kendisini Karadeniz’de göstermeye başlayan hamsi bu yıl henüz kendisini Karadeniz'in serin sularında göstermezken, hamsi avı için balıkçılar umutsuz konuştu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Piraziz Su Ürünler Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, 1 Eylül itibarıyla başlayan balık avının palamut avcılığı ile iyi başladığını ama bunu son 15 güne yansıtamadıklarını söyledi.

Sezonun başlamasının üzerinden 1,5 ay geçtiğini ve yaklaşık 1 ay yoğun bir av yaptıklarını belirten Arslan, “Bu yoğun palamut avı Sinop, Zonguldak havzasında yapıldı. Doğu Karadeniz’de bu balık yoktu ama son günlerde bu balıklar kitleler halinde Doğu Karadeniz’e doğru hareket etti. Bu balıklar yaklaşık 15 gündür de Doğu ve Batı Karadeniz bölgesinde avlanıyor fakat son günlerde bölgemizde yaşanan hava muhalefetinden dolayı, balık şuanda kendisini göstermiyor” dedi.

"Balıklar karşı kıyılara geçti, dönüş bekleniyor"
Kitleler halinde Doğu Karadeniz’e gelen balıkların sürüler halinde karşı kıyılara geçtiğini vurgulayan Arslan, ”Bölgemizde kalan balıklar ise Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize bölgesinde dolaşmaya devam ediyor. Hava şartları uygun gittiği sürece palamut avcılığı Kasım ve Aralık ayına kadar devam edecek ama artık geçmiş bir aydaki gibi bol olmayacak, ucuz da olamayacak. Günlük değişen hava şartlarına bağlı bazı günler bol olarak çıkabilir fakat bunun da sürekliliği olmayacak” şeklinde konuştu.

"Hamsinin yolunu gözlüyoruz"
Hamsi avında bu sene oldukça sıkıntılı bir sezon geçireceklerini düşündüğünü belirten Arslan, “Geçen yıl hamsi eylül ayının başlarında avlanmaya başlamıştı ve şuanda Ekim ayının ortalarındayız buna rağmen hamsi şuanda kendisini göstermedi. Hamsinin bu zamana kadar kendisini göstermemesi pek hayra alamet değil. Umutla bekleyeceğiz hamsiyi ama geçtiğimiz yıllar kadar bu yıl bol olmayabilir. Artık bekleyip, göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız