1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Palandöken'den Hopa esnafı için ek istekler
Palandöken'den Hopa esnafı için ek istekler

Palandöken'den Hopa esnafı için ek istekler

Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerindeki sel felaketinin zarar verdiği esnafın ayakta kalabilmesi için ertelenen vergi ödemelerinin yanında esnaf kredi borçlarının ve SGK prim ödemelerinin de ertelenmesi istendi.

A+A-

Artvin'in Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerindeki sel felaketinin zarar verdiği esnafın ayakta kalabilmesi için ertelenen vergi ödemelerinin yanında esnaf kredi borçlarının ve SGK prim ödemelerinin de ertelenmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerimizde sel felaketinden etkilenen esnafımız çok büyük sıkıntı içinde. Tekrar tezgahını çalışır hale getirebilmek için sadece vergi ödemelerinin ertelenmesi yetmiyor. Felaketten önce yazdığı çekler ödenemezse kara listeye girmesi önlenmeli. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden alınan kredilerinin ve SGK primlerinin ödemeleri de acilen ertelenmelidir” dedi. 

Artvin’in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde yaşanan sel felaketi sonrasında Maliye Bakanlığı’nın vergi kanunlarının uygulanması bakımından mücbir sebep hali olduğunu hemen ilan ettiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Vergi yönüyle söz konusu ilçelerde beyannamelerin verilme süresi 15 Mart 2016 günü sonuna kadar ertelendi. Zarar gören esnaf ve sanatkarın tekrar tezgahını temizleyip, hizmet verebilmesi için başka desteklere de ihtiyaç var. Ödeyemeyeceği çekler ve senetler nedeniyle kara listeye girmemesi için Merkez Bankası’na, BDDK’ya ve Bankalar Birliği’ne, ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan kredi vadelerinin ötelenmesi için Hazine Müsteşarlığı’na resmi olarak başvurularımızı yaptık” dedi. 

“ESNAFIMIZ HAKLARINI KULLANMALI”
Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ödenen primlerin ertelenmesi için esnaf ve sanatkarın bizzat SGK müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini hatırlatan Palandöken, “5510 Sayılı Yasa’da sel felaketi nedeniyle prim ödeme aczine düştüklerini belgelemeleri kaydıyla olayın meydana geldiği tarihten itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları ve yapılacak inceleme sonucu zarar gördüğü anlaşılması halinde afet tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile afetin meydana geldiği tarihten itibaren tahakkuk edecek üç aylık prim borçları, olayın meydana geldiği tarihten itibaren bir yıla kadar Kurumca ertelenebilir. Esnafımız haklarını kullanıp bir an önce başvurusunu yapmalı” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız