1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Papa haçlı seferlerinden utanıyor!
Papa haçlı seferlerinden utanıyor!

Papa haçlı seferlerinden utanıyor!

Papa 16'ncı Benediktus, Hristiyanlar adına özür diledi

A+A-

Hristiyanlıktan Müslümanlığa, Yahudilikten Hinduluğa, Budizmden Afrika dinlerine kadar neredeyse bütün inaçların temsilcileri İtalya'nın Assisi kentinde barış için bir araya geldi.

Hristiyanlığın barış sembolu Aziz Francesco'nun doğduğu yerdeki buluşma, son derece renkliydi, zira 300 din adamından her biri kendine özgü kıyafetleriyle oradaydı.Assisi Buluşması'nda, büyük dinlerin yanısıra yerel dinler, filozof ve düşünürler hatta inançsızlar dahi unutulmadı.

BÜYÜK BİR UTANÇ OLARAK KABUL EDİYORUZ

Papa 16'ncı Benediktus, eşine az rastlanır bir konuşma yaptı. Katolik dünyasının ruhani lideri Haçlı seferlerinden dolayı dünyadan özür diledi. Benediktus, "Tarih boyunca hristiyanlık adına şiddete başvurulduğu doğrudur. Bunu büyük bir utanç olarak kabul ediyoruz. Fakat açıktır ki inancın kötüye kullanıldığı bu durum hristiyanlığın doğasıyla çelişmektedir." dedi. 

HUZUR VE ADALET İÇİN DUA ETTİ

Birçok din adamı diyalog ve barışa davet eden konuşmalar yaptı. Din adamları, inanç mensuplarının uyguladığı şiddetin kaynağının inanç olmadığına dikkat çekti. Papa, din düşmanlarının tarih boyunca şiddetin kaynaklarından birini din olarak gördüğünü belirtti. Fakat Tanrı'nın inkarı, ve hiçbir kriter tanımamanın daha da fazla zulme ve sınırsız şiddete yol açtığını vurguladı. İnançların temsilcileri San Francesco Basilikası'nda kendilerine ayrılan odalara dağılarak, dünyada barış, huzur ve adalet için dua etti. 

"Dünya Barışı İçin Dua Günü" buluşmasının kapanışını da ev sahibi Papa yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız