1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Aktepe okulunda tarım ve çevre eğitimi
Pazar Aktepe okulunda tarım ve çevre eğitimi

Pazar Aktepe okulunda tarım ve çevre eğitimi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Pazar Aktepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda tarım ve çevre bilincinin oluşturulmasında farkındalık eğitimi verildi.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müdürlüğümüzce, su ve toprağın insan hayatındaki önemini, hatalı tarımsal uygulamaların çevreye ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz yansımalarını ve çevresel faktörlerin tarıma etkilerini içeren tarım ve çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik farkındalık eğitimleri düzenlenmeye başlandı. Öğretim üyeleri Yusuf Şavşatlı ve Arzu Karataş tarafından öğrencilerimize tarım ve çevre bilincinin oluşturulmasında farkındalık eğitimi vermişlerdir. Eğitim çalışmasında öğrencilerimizin çevre bilincinin oluşturulmasında çok yararlı ve faydalı olmuştur. Okul yönetimi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına eğitimi veren yetkililere teşekkür ederiz. Tarım ve çevre birbiriyle çok yakından ilişkili iki kavramdır. Tarımsal faaliyetler çevre ile sürekli etkileşim içerisindedir. Bir taraftan, bilinçsizce yapılan gübreleme ve ilaçlamalar çevreyi kirletmekte ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmekte; diğer taraftan bitkisel üretimin ve tüm canlıların önemli bir parçası olan toprak, çevre kirliliğinden olumsuz etkilenebilmektedir. Bu konuda yeterli duyarlılıkta olan ve toprağını seven nesillerin yetiştirilmesi şüphesiz ülkemizin geleceğine yapılan en güzel yatırımdır. Bu anlayış içerisinde, öğrenmeye en açık oldukları dönemde çocuklara tarı ve çevre bilincinin kazandırılmasına ve bu konuda sorumluluk şuurunun oluşmasına katkı sağlamak amacıyla planlanan ilk program Pazar Aktepe İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Bizleri öğrencileriyle buluşturan başta Okul Müdürü Sayın Ömer İlhan Altun olmak üzere, Müdür Yardımcısı Sayın Başar Hacıfazlıoğlu’na gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.”

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şavşatlı, okullar ve kurumlardan gelecek talepler doğrultusunda yeni programlar düzenlenebileceğini ifade etti.

İletişim: 
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ŞAVŞATLI (Merkez Müdürü)
0(464) 6127317-2863 (Dahili)

Dr. Öğr. Üyesi Arzu KARATAŞ (Merkez Müdür Yrd.)
0(464) 6127317-2895 (Dahili)

akt1.jpg

akt2.jpg

akt3.jpg

akt4.jpg

akt5.jpg

akt6.jpg

akt7.jpg

akt8.jpg

akt9.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum