1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Belediyesinden akıllı su sayaçlarına teşvik
Pazar Belediyesinden akıllı su sayaçlarına teşvik

Pazar Belediyesinden akıllı su sayaçlarına teşvik

Pazar Belediyesinin 3 yıl önce başlattığı akıllı su sayacı uygulamasından bugüne kadar 1600 abone istifade ederken, belediye hizmet binası girişine kurulan cihazlardan hafta sonları ve mesai saatleri dışında da kontör dolumu yapılacak.

A+A-

ABDULLAH UZUN
Pazar Belediyesi tarafından 2012 yılında uygulamasına başlanan ve içme suyunda yüzde 20 indirim sağlayan ‘akıllı su sayaçları’ uygulamasından bugüne kadar 1600 abonenin istifade ettiği bildirildi.

sayac1.jpg
  
Belediye Başkanı Ahmet Basa, ön ödemeli(kartlı) saat uygulaması ile hem ucuza su tüketimi sağlandığı hem de kaçakların önüne geçildiğini söyledi.

ahmetbasa01.jpg

Başkan Basa ''Bu uygulamanın Pazar Belediyesi'nde de başlatılmasını uygun gördük. Pazar Belediye Meclisin 01.01.2012 tarihinde almış olduğu karar ile Pazar’da su abone kayıt işlemlerinde mekanik su sayaç uygulamasına son verilerek Ön ödemeli su sayacı uygulamasına geçtik. Ön ödemeli akıllı kart sayacı uygulaması ile % 20 indirim ve abone ücreti alınmaksızın hem ucuza su tüketimi sağlanacak, hem de kaçakların önüne geçilecek. Kullanmak isteyenler müracaat edebilir. Buna istinaden alınan meclis kararı gereği, tüm yeni su aboneleri, saati kullanılmaz raporu alan aboneler, tüm resmi kurumlar, kendi isteği ile ön ödemeli su sayacı kullanmak isteyen tüm aboneler akıllı sayaç uygulanmasına geçebilir” dedi.

Su abonelerinin belediye hizmet binası girişinde yer alan KİOSK cihazlarından hafta sonları ve mesai saatleri dışında da kontör dolumu yapabileceklerini söyleyen Başkan Basa, “Bugüne kadar bu uygulamadan 1600 abone istifade etti. Hafta sonları suyu tükenen abonelerimize kolaylık getirdik. 10 TL’lik ücret ödemeden su yüklemesini Pazar Belediyesi önünde bulunan kredi yükleme noktası (KİOSK) cihazlarımızdan yapıp, hafta içinde tahsilât servisinde yeni su yüklemesi ile ücretlerini ödeyebileceklerdir. Bu uygulamayı önümüzdeki günlerde ticarethanelerden başlayarak kademeli olarak tüm abonelerimize yayacağız” diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Pazar'da su fiyatları 'akıllı sayaç'la ucuzluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum