1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Fakülte Kampüsüne cami için imzalar atıldı
Pazar Fakülte Kampüsüne cami için imzalar atıldı

Pazar Fakülte Kampüsüne cami için imzalar atıldı

Pazar'da Fakülte Kampüsünde yapımı planlanan ve hem okul hem de mahalleye hitap edecek 800 kişilik cami için RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman ile Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney protokol imzaladı.

A+A-

Pazar’da ilçe müftüsü Mustafa Düzgüney başkanlığında kurulan Pazar Kur’an ve Cami Hizmetleri Eğitim Kültür Derneği tarafından Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kampüsünde yapımı planlanan 800 kişilik cami için protokol imzalandı.

cami9-001.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman ile Dernek Başkanı ve Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney arasında Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığında cami yapımıyla ilgili protokol imza altına alındı.

cami6-004.jpg

Cami Derneği tarafından başlatılan çalışma ile Kirazlık Mahallesi Katori mevkiinde bulunan RTEÜ Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kampüs alanındaki 1800 metrekare tahsis edilen arazide aynı anda 800 kişinin ibadet edebileceği 17x25 metre genişliğinde bir cami inşa edilmesi gündeme gelmişti. Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinirken RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman Pazar’a gelerek protokol imzaladı.

cami7-004.jpg

Rektör Karaman; Pazar Kaymakamı Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekani Fatih Seyis, Dernek Başkanı Müftü Mustafa Düzgüney ve Dernek Yöneticileri AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ile Ekrem Kılıç, İkram Börekçi ve Cemal Taşçı’nın da katılımıyla caminin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

cami8-002.jpg

Bu bölgede cami bulunmaması ve mahalle halkının çevre camilerden hizmet aldığından hareketle, hem üniversite hem de mahalle halkına hizmet verecek cami için 2016 yılında çalışma başlatıldığı ifade edilirken, imzalanan protokolün ardından, hayırseverlerin de desteğiyle projesi hazır olan inşaatın kısa sürede başlayıp 2-3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. 

cami.jpg

vid1.jpg


Pazar Fakülte Kampüsüne cami için imzalar atıldı paylaşan: pazar53

cami5-004.jpg

cami4-005.jpg

cami3-006.jpg

cami2-006.jpg

cami1-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum