1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR FEN LİSESİ 90 KONTENJANLA EĞİTİME BAŞLIYOR
PAZAR FEN LİSESİ 90 KONTENJANLA EĞİTİME BAŞLIYOR

PAZAR FEN LİSESİ 90 KONTENJANLA EĞİTİME BAŞLIYOR

Pazar'da bir süre önce müjdesi verilen Fen Lisesi, bu eğitim öğretim döneminde 90 öğrenciyle açılıyor.

A+A-

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, “AK Parti Pazar İlçe Teşkilatı olarak göreve geldiğimizde ilçemize yapacağımız yatırımlarla ilgili kamuoyuyla paylaştığımız 13 ayrı projemizden bir tanesi de Fen Lisesiydi. Pazar ilçemize bir Fen Lisesi kazandırmak için teşkilat olarak yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve Pazar Fen Lisesi 2015-16 eğitim öğretim yılında, bakanlığımız tarafından verilen 90 öğrenci kontenjanı ile hizmete açılmış olup eğitim öğretime hazırdır.” dedi.

nurettinince.20150208135746.jpg

“BARINMA SORUNU YOK”

Pazar’da bu yıl 60 öğrencinin fen lisesini tercih ederek kazandığını ve bunlardan 21’inin Pazar Fen Lisesi’ni tercih ettiğini sözlerine ekleyen İnce, “Fen Lisemiz, müstakil bina tamamlanana kadar, Atatürk Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binada, eğitime başlıyor. Öğretmen sorunumuz yoktur. İlimiz öğretmen kadrosuna bakıldığında ilçemiz öğretmen açığı yoktur. Yurt konusunda ise çalışmalarımız nihai aşamaya gelmiştir. Bu süreçte de il dışından gelen erkek öğrencilerimizin bir kısmı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, kız öğrencilerimiz ise öğretmenevinde geçici olarak barındırılacaklardır.” şeklinde konuştu.

“PAZAR EĞİTİM KENTİ HÜVİYETİNİ KORUYACAK”

Pazar’ın eğitim konusunda geçnişten gelen geleneğinin devam ettirilmesi noktasında önemli adımlar atılacağını kaydeden İnce, “Pazar’ın yerleşim merkezi olarak bölgede en eski ilçe olması hasebiyle, şehrimizin eğitimli insanların çok olması ile anılan ilçe özelliğini sürdürmesi için teşkilat olarak eğitime önem vereceğiz. Eğitimle ilgili olarak ilçenin alt yapısının sorunlarını bir an evvel çözmek için çabalarımız devam edecektir. Pazar Fen Lisesi’nin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rize’nin evladı Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı Bey ve milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar ile Pazar’ın evladı Osman Aşkın Bak’a, devlet erkânı olarak sayın valimiz ve milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Pazar olarak eğitimde hak ettiğimiz yere gelebilmemiz için ilçede birlik beraberlik içinde mücadele etmemiz ve çocuklarımızın geleceği için doğrusu neyse onu yapmamız gerektiğine inanmaktayız. Fen lisemizin kendi müstakil binasının yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Birileri konuşacak biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİHABER: PAZAR'A YENİ BİR OKUL DAHA KAZANDIRILDI

49389.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum