1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Hamidiye'de tabela sevinci
Pazar Hamidiye'de tabela sevinci

Pazar Hamidiye'de tabela sevinci

Pazar Şoförler Odası tarafından Hamidiye bölgesini göstermesi için geçen yıl talep edilen yön tabelaları takıldı...

A+A-

Pazar’da son dönemde hızla gelişen Hamidiye bölgesinin transit yoldan verilen geçiş güzergâhında tabela olmaması tepkilere neden oluyordu.

dlkc3.jpg

Bölge hastanesi ve bölge adliyesinin kurulu bulunduğu Hamidiye’ye transit yoldan geçen araçların yön bulmada sorun yaşaması üzerine Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Yüksel dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a bir mektup göndererek destek istemişti.

Yapılan görüşme ve çabalar sonrasında yön tabelaları takılarak hizmet vermeye başladı.

tbl1.jpg

Başkan Yüksel, bu tabelaların basite alınmaması gerektiğinin altını çizerek, “Hamidiye, son dönemde büyük gelişme gösterdi ve hızla büyüyor. Burada bölge hastanesi var. Burada bölge adliyesi var. Burada esnafımız var. Transit yoldan geçip giden araçlar kilometrelerce öteden sonra Hamidiye’yi geride bıraktığını anlıyor. İş işten geçtikten sonra da kimse geri dönmüyor. Ayder’e gidecek olan bir kişi transit yolu geçip Hamidiye’yi de geride bıraktıktan sonra devam ediyor. Hamidiye esnafı dolayısıyla mağdur oluyordu.” dedi.

tbl4.jpg

“Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak, Ulaştırma Bakanlığımıza 03.04.2017 tarihinde yazmış olduğumuz yazının ve talebin meyvesini bugünlerde almış bulunmaktayız.” diyen Başkan Yüksel, “Bakanlığımız Karayolları Genel Müdürlüğünü devreye sokarak eksik olan bu tabelaların tamamlanması için çalışma başlatmışlardır. Pazar Belediyemize bağlı olan ve hızla gelişmekte olan Ocak Köyü ve Hamidiye bölgemizin büyümesinden ve gelişmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Yine buranın gelişmesinde etkili olan Pazar Belediyesine yapmış olduğu alt ve üst yapılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Ulaştırma Bakanlığı’mıza da burada yapmış olduğu gidiş gelişli çift şeritli yolu Pazar’ımıza kazandırdığı için şükranlarımızı sunarız. Ocak Mahallesi ve Hamidiye; ortak bölge hastanesi ve adliye ile halka hizmet sunmakta olup ayrıca bu bölgelerde okulların, fabrikaların ve otellerin olması bu bölgeye ciddi değer sağlamaktadır. Bu bölgeden Ayder Turizm kentine, yaylalara giden kişiler bu bölgeye ciddi değerler bırakacaklardır. Bazı vatandaşlarımızın Ayder’e gitmek için veya hastane için adres sorduklarına şahit olduk ve Ocak Mahalle kavşağındaki bu bölgenin ihtiyacı olan tabelaların konulması için çalışmalar başlattık. İlk önce şoför camiası için hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Belediye başkanımız Ahmet Basa’ya teşekkür ediyoruz. Bizlere destek çıkarak Ankara’da bürokratımız olan Hayrettin Kadıoğlu ile görüşmemizi sağladı ve sözlü olarak sorunumuzu ilettikten sonra ivedilikle bu konunun çözüleceğini söyledi. Şu anda bölgeye gittiğimiz zaman gurur duyuyoruz ve kendilerine şükranlarımızı sunarız. Bu bölge, hem şoför camiası hem de bölge halkı için önemli bir değer olacaktır. Bu tabelaların sayesinde turizmciler bölgemize uğrayarak, önemli derecede fayda sağlayacaklardır. Bu tabelalar aynı zamanda bölgenin çağdaş ve modern bir gelişim gösterdiğinin işaretidir. Dolayısıyla da bölge halkının ve tüm vatandaşlarımızın bunlara sahip çıkmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

tbl2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
25 Yorum