1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar İmam Hatip Ortaokulu kariyer günlerine devam ediyor
Pazar İmam Hatip Ortaokulu kariyer günlerine devam ediyor

Pazar İmam Hatip Ortaokulu kariyer günlerine devam ediyor

Pazar İmam Hatip Ortaokulu VaKar (Vakt-i Kariyer) Projesi kapsamında alanında uzman kişileri, mesleki ve yaşam tecrübelerini paylaşmak amacıyla 8. Sınıf öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

A+A-

Pazar İmam Hatip Ortaokulunda, öğrencilerle yapılan istişareler sonucu çeşitli meslek gruplarından uzmanlarla bir araya gelinerek VaKar Projesi tanıtılıyor, projenin amacı ve öğrencilere kazandırılmak istenen yönler katkı sunan uzmanlarla paylaşılıyor.

kariyer2.jpg
 
Bu hafta içerisinde üçüncüsü düzenlenen mesleki tanıtım günleri için okul müdürü Sefer Yazıcı ve okul rehber öğretmeni Muhammed Enes Güneş, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Mustafa Akbulut’u makamında ziyaret etti. 

Projeyle ilgili gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra ‘Akademik Camiada Kariyer’’ konulu söyleşi 8. Sınıf öğrencileriyle birlikte gerçekleştirildi.

kariyer1.jpg
 
Prof. Dr. Mustafa Akbulut kişisel ve akademik olarak gelişim için nelerin gerekli olduğu, merkezi sınavlarla ilgili derslerin ağırlıklı etkisi, akademik camiada hangi kariyer basamaklarının bulunduğu ve bu basamakları çıkabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, akademik kariyerin artı ve eksi yönleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. 

kariyer3.jpg

Programın ilerleyen kısımlarında öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Akbulut program sonunda, bu tarz etkinliklerin öğrenci gelişimi için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, ortaokulda bulunan öğrencilerin pek çok mesleki alanda bilgi sahibi olmalarının kişisel mesleki gelişimleri yönünden kendilerini olgunlaştırdığını belirtti. 

Okul rehber öğretmeni Muhammed Enes Güneş de Prof. Akbulut’a teşekkür ederek, “Yoğun programına rağmen bizlere zaman ayıran saygıdeğer hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. VaKar Projesi’ni devam ettireceğiz. Alanında uzman kişilerle öğrencilerimizi buluşturup öğrencilerimizin gelişimlerini istekleri doğrultusunda destekleyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum