1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Merdivenli Köyü Melyat Camii hizmete açıldı.
Pazar Merdivenli Köyü Melyat Camii hizmete açıldı.

Pazar Merdivenli Köyü Melyat Camii hizmete açıldı.

2011 yılında temeli atılan yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Merdivenli Köyü Melyat Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı.

A+A-

PAZAR53
Pazar Merdivenli Köyü, Sahil Yolu mevkiinde inşa edilen ve yaklaşık bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin açılış törenine Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Hemşin Müftüsü ve Pazar Müftü Vekili Remzi Çalık, Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz, Melyat Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve cami imam hatibi İkram Börekçi, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ile çok sayıda davetli katıldı.

melyat6.jpg

Çay TV tarafından canlı yayınlanan açılış töreninin sunuculuğunu ise Pazar Müftülüğü Din Görevlisi Mustafa Kot gerçekleştirdi.

melyat5.jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende ilk konuşmayı Hemşin Müftüsü ve Pazar Müftü Vekili Remzi Çalık yaptı. Çalık’ın ardından Melyat Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve cami imam hatibi İkram Börekçi, temel atma döneminden bugüne yaşadıklarını zorluklar ve verdikleri mücadeleyi anlatan bir konuşma yaptı.

melyat4+.jpg

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın konuşmalarının ardından Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz tarafından dua yapıldı.

melyat1-001.jpg

Duanın ardından cami inşaatına katkıda bulunan mimar, minareci, kalfa ve ustalara protokol tarafından plaketleri verildi.

melyat2-001.jpg

Tören öğle namazının ardından misafirlere verilen ikramla sona erdi. (Kaynak: www.pazar53.com)

galeri.gif

video1.png


MELYAT CAMİİ HİZMETE AÇILDI paylaşan: pazar53

melyat3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum