1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Merkez Camii'nde renkli görüntüler
Pazar Merkez Camii'nde renkli görüntüler

Pazar Merkez Camii'nde renkli görüntüler

Pazar Merkez Hatuniye Camii’nde misafir hocaların da katılımıyla sabah namazı sonrası düzenlenen programın ardından, camide cemaatle birlikte sabah kahvaltısı yapıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar İlçesinde Sabah Namazı Buluşmaları, renkli görüntüler oluşturuyor.

cami5-003.jpg

Sabah Namazının ardından, tesbihat, Kur’an-ı Kerim okunması ve duadan sonra ilçe müftüsü Mustafa Düzgüney kısa bir konuşma yaptı.

cami6-003.jpg

Camilerin ibadet dünyasının merkezlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Müftü Düzgüney, “Saygı duymak, boyun eğmek, alnı yere koymak anlamına gelen “sucud”  kelimesinden türeyen mescid, secde yapılan yer anlamındadır. Kurulduğu günden beri önemli bir yere sahip olan camiler bu gün de aynı konumlarını muhafaza etmektedirler. Camiler ibadet yeri olma özelliğinin yanında, toplumu din konusunda aydınlatmak, iman, ibadet ahlak gibi konularda eğitim yapılan birer yaygın eğitim kurumlarıdır. Camiler, İslam’ın özünde yer alan birlik ve beraberlik ruhunun insanlara kazandırıldığı, insanların birbirleriyle kaynaştığı ve toplumsal dayanışmanın temellerinin atıldığı kutsal mekânlardır. Camiyi hayatın merkezine almak, namaz bilinci oluşturmak, cemaat sevabını almak için, cemaatle namaza devam etmek gerekmektedir. Özellikle sabah namazı şahitli namazdır. İsra Suresi 78. ayette, ‘Gündüzün güneşin gün ortasını aşmasından gecenin karanlığına kadar namazı kıl; bir de sabah namazını; çünkü sabah namazı şahitlidir’ buyrulmaktadır. Bugün de sabah namazı buluşmasında, namazlardan önce okuduğumuz Kur’an-ı Kerim hatmi için Hatim Duası yapıldı. Merkez Hatuniye Camimizde yapılan programda namazdan önce Kur’an-ı Kerim okundu. Sabah namazını Rize Müftü Yusuf Karali İhtisas Merkezi kursiyerlerinden 2013 yılı Türkiye Hafızlık birincisi Ahmet Yılmaz kıldırdı. Bu gibi programlara devam edilecek. Misafir olarak katılan hocalarımıza, din görevlisi personelimize ve sabah namazı cemaatine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

cami7-003.jpg

Cami Derneği yönetimi tarafından hazırlanan sıcak çorba ikramıyla program sona erdi.

cami8-001.jpg

cami4-003.jpg

cami3-003.jpg

cami2-003.jpg

cami1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
25 Yorum