1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR MEYDAN PARKINDA TUBİTAK BİLİM FUARI DÜZENLENDİ
PAZAR MEYDAN PARKINDA TUBİTAK BİLİM FUARI DÜZENLENDİ

PAZAR MEYDAN PARKINDA TUBİTAK BİLİM FUARI DÜZENLENDİ

TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, ilçede bulunan 9 okuldan seçilen 54 özel projenin katıldığı karma bilim fuarının açılışı Pazar Meydan Parkında gerçekleştirildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Açılışa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Çelik, Pazar Belediye Başkan V. Enver Ergenç, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Akbulut, kurum müdürleri, okul müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

serg6-008.jpg

Bilim Fuarı açılış konuşması koordinatör okul olan TOKİ ilk ve ortaokulu okul müdürü Mustafa Duran tarafından yapıldı.

serg5-008.jpg

Kaymakam Aslan ise burada yaptığı konuşmada ; “İlçemizde 3 yıldır TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları silsilesinde öğrencilerimiz birbirinden değerli, kendi özgün düşüncelerini yansıtan, zihin yordukları, hayatı kavrama noktasında pratik öneriler sunan çözümlemeleri proje olarak bizlere sunduklarını görüyoruz. 3 yıl önce bir okulumuzda başlayan süreç şu anda 9 okulumuza kadar uzandı. 400’e yaklaşan bir proje adedine ulaştık. Bilim merakla başlar, araştırmayla gelişir. Çocuklarımıza biz merak uyandırma evresindeyiz diyelim. Yakın zamanda Türkiye’de doğmuş, Türkiye’de eğitim almış, Amerika’da akademik kariyerini tamamlamış bir bilim insanı Nobel Kimya ödülünü aldı. Bizim açımızdan oldukça güzel bir rol model. Niçin bu topraklarda Aziz Sancar’lar daha da çoğalmasın. Bu azim ve kararlılıkla çalışmanın bir ürünü. Azim ve kararlılıkla çalışılırsa bilimsel gerçeklikten uzaklaşmadan, bilimsel metolojiyle devam edilirse ben inanıyorum ki bu topraklar daha çok Aziz Sancar’lar çıkartacaktır. Eğitim öğretim yılının sonuna geldik, nasip olursa karne haftasındayız. Ben tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir yıllık emekleri var, tatili hak ettiler. Tüm öğretmenlerimizi tebrik etmek istiyorum. Koskoca bir yıl boyunca öğrencilerimize emek verdiler, özveriyle öğrencilerimizi geliştirdiler. Son sözü bağlarken iki yıldır Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesiyle ciddi bir koşturma içerisinde olduk. Bu konu da en başarılı ilçelerden bir tanesi İlçemiz Pazar olmuştur. Geçen hafta Cuma günü TEOG kesin sonuçları açıklandı. İl Genelinde nihayet diyorum her seferinde kıl payı ile kaçırdığımız 2.lik koltuğuna oturduk. İlk sıradaki ilçemizin öğrenci sayısını dikkate aldığımızda bu benim nazarımda birinciliktir. Bu nedenle de emek veren öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, okul aile birliği başkanlarımızı, doğrudan eğitim sektörünün içinde olmadığı halde bu işlere destek veren sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarını, diğer kurumlarımızın müdürlerini kutluyorum. Çünkü topyekûn bir el vermişlikle bu başarı ortaya çıktı. İnşallah benzer başarının YGS’den sonra LYS sınavında da sergileneceğine inanıyorum. Çünkü samimiyetle gayret gösterildi. Samimiyetle koşturmanın sonucu mutlaka başarı olarak yansıtılacaktır. Ben bu umumi bilim fuarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

serg4-009.jpg

galeri.gif

serg3-010.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum