1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Sanayi Sitesinde kura tarihi belli oldu
Pazar Sanayi Sitesinde kura tarihi belli oldu

Pazar Sanayi Sitesinde kura tarihi belli oldu

Pazar Modern Küçük sanayi Sitesi 2017 yılı Olağan Genel Kurulu kura çekim tarihinin belirlenmesi ana gündemiyle toplandı. Sanayi esnafının dört gözle beklediği dükkânların teslim edileceği kura tarihi belli oldu:

A+A-

Pazar’ın yaklaşık 50 yıldır özlemini duyduğu sanayi sitesinde mutlu sona bir adım kaldı.

Bugün Pazar Öğretmenevinde 2017 olağan genel kurulunu yapan üyeler dükkânların hak sahiplerine teslim edileceği kura tarihini belirledi. 

21 Temmuz 2018 günü kura çekilerek dükkânların hak sahiplerine teslim edilmesi karar altına alındı.

rasimcorbaci-003.jpg

Toplam 132 imalathaneden oluşacak Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesinde kura tarihinin de belirlenmesiyle sona gelindiğini ifade eden Başkan Rasim Çorbacı, “1960 yılında ilk olarak kurulan kooperatifimiz, arkadaşlar tarafından belirli bir süre götürülmüş, katkılarına teşekkür ediyoruz. Biz ise 2009 yılında genel kurulumuzu yaparak arkadaşlarımla beraber dosyayı masaya yatırıp incelemeye aldık. Eski üyelere baktığımızda bir kısmının vefat ettiğini bir kısmının ise sanayiciliği bıraktığını gördük. Kalan arkadaşlar da 50 yıldır yapılmamış sanayi sitesi konusunda heyecanlarını kaybetmiş, umutlarını kesmiş, üyelikten vazgeçmişlerdi. 140 sene önce kurulan Pazar ilçemizde yıllardır yapılamayan Pazar Sanayi Sitesini hayata geçirmek için öncelikle bizim inanmamız gerekiyordu. Biz inandık ve yola çıktık. Yola çıkmak yetmiyordu. Bu projeyi hayata geçirmek gerekiyordu. Önümüzü göremiyorduk. Çünkü önümüz karanlıktı, bataklıktı. Ama biz inandık, karar verdik bu projeyi bitireceğimize. Sanayicilerimizi tek tek gezdik. Bir kısmı destek verirken bir kısmı da bu işin olmayacağını söylüyordular. Çünkü Pazar’da sanayi sitesi istemeyenler çıkarlarına göre haklıydılar. Çünkü her köşe bucakta derme çatma gecekondular yapıp yüksek rakamlarla sanayicilerimize kiraya vermiştiler. Biz yılmadık; her kesimi ziyaret edip desteklerini istedik. Aldığımız desteklerle yolumuza devam ettik ve bugüne geldik. Şimdi bugün burada kura tarihini belirleyip dükkânları teslim edeceğiz ve sanayi, çarşımızı hizmete sokacağız. Bu anlamda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

sny2-003.jpg

sny3-002.jpg

sny4-002.jpg

sny8-001.jpg

sny7-001.jpg

sny5-002.jpg

sny6-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum