1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Şoförler Odasından sahte plaka uyarısı
Pazar Şoförler Odasından sahte plaka uyarısı

Pazar Şoförler Odasından sahte plaka uyarısı

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, sahte plakalarla ilgili başta terör olayları olmak üzere birçok sıkıntının ortaya çıktığını söyleyerek, önemli hatırlatmalarda bulundu.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Olağanüstü Hal kapsamında şoförlere önemli sorumluluklar yüklendi.

osmanyuksel2-001.jpg

Araç sahiplerinin özellikle araçlarındaki plakalarla ilgili büyük bir sorumluluk aldıklarını söyleyen Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, yaptığı açıklamada şoför esnafını bilgilendirdi.

Sahte baskılı plakaların son dönemde hızla arttığına vurgu yapan Başkan Yüksel, “Bu plakalara sahip araçları, terör olayları nedeniyle büyük bir risk taşı maktadır. Plakalar MOBESE’ye yakalanmadığından direkt olarak terör ile ilişkilenebilmektedir. Bu nedenle sürücülerimizin mutlaka orijinal baskı plaka kullanmaları gerekiyor.” dedi.

osmanyuksel1.jpg

Başkan Yüksel, Pazar Şoförler Odasında aldıkları baskı makinesiyle şoför esnafının bu sorununu ortadan kaldırdıklarını da ifade ederek, "A- KHK’ nin 20 nci maddesi ile değiştirilen 2918 sayılı Yasanın 23 üncü maddesine göre; Araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 Türk Lirası idari para cezası verilir. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası verilir. Plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası takılıncaya kadar araç trafikten men edilir. Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası verilir ve araç trafikten men edilir. Ayrıca bu kişiler Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesiyle düzenlenen Resmi Belgede Sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılır." diye konuştu.

selimkarahan.jpg

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel’in konuyla ilgili açıklaması ve Genel Sekreter Selim Karahan’ın plaka baskı makinesi tanıtımının yer aldığı haberi videodan izleyebilirsiniz: 


Pazar Şoförler Odasından sahte plaka uyarısı paylaşan: pazar53

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum