1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR TSO YENİ BİNASINDA
PAZAR TSO YENİ BİNASINDA

PAZAR TSO YENİ BİNASINDA

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet Binası TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu'nun da katılımıyla açıldı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet Binası, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu'nun da katılımıyla açıldı.

tso12-001.jpg

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Rize’nin Yıldızları Vergi Ödül Töreni’ne katıldı. 

Rize'de bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamlarının en büyük şikâyetinin finansmana erişim olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu "En büyük sıkıntımız bankacılık sektörüydü. Bu bankalar o kadar vicdansızlar ki iyi günde hepsi peşimizden koşar, yağmur başladığı an elinden şemsiyeyi alıp hepsi ortadan kaybolur. İşte biz de bunlara karşı elimizi taşın altına koyduk, tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 15'ine, 96 bin KOBİ'mize 12 milyar lira kredi imkânı çıkardık. Düşük faizli KOBİ destek paketlerini başlattık. Hükümetimize gidip ilave destek talep ettik. 4 ayrı kredi paketiyle KOBİ'lerimize kredi imkânı sundular” diye konuştu.
 
Türkiye'nin iş adamlarının birer kahraman olduğunu ve hükümetin de desteğiyle dertlerinin azaldığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu "Diğer bir sıkıntı yüksek istihdam maliyetleriydi. İşverene asgari ücret desteği getirilmesini sağladık. 2019’da aylık 150 TL olarak 12 ay boyunca kullanılacak. İstihdam seferberliği başlattık. Tarihimizde ilk olarak, Ocak-Nisan arasında aldığımız işçiye cebimizden bir lira vermedik. Ne maaş, ne SSK, ne prim ve vergi ödedik. Dördüncü aydan sonra yeni bir kişi istihdam edersek sadece 2 bin 20 lira ödeyeceğiz. Üzerindeki bin 400 lirayı devlet bizden almıyor. Sadece asgari ücreti ödüyoruz. İşinde zorluk çeken, işçisinin maaşını ödemekte zorluk çekiyorsa maaşını İşsizlik Fonu Kısa Çalışma Ödeneğinden alıyor. İş düzelmedi, ilave 3 ay daha kullanıyorsun. İç piyasayı harekete geçirmek için KDV indirimleri geldi. Mobilya, beyaz eşya, otomobil ve konutta vergiler indirildi. Konut hariç diğerleri Haziran sonunda bitti ama uzatılması için de hükümetten talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Tarihimizdeki en önemli günlerden olan 15 Temmuz’un unutulmamasını isteyen Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "15 Temmuz günü bu ülkenin yanında dünyadan kim vardı? Hiç kimse yok. Bizzat şahidim. 15 Temmuz'u engelleyen kimdi? 80 milyon. Sıkıntı oldu mu bir araya gelmesini biliyoruz. Sıkıntı gitti mi herkes ayrı bir cumhuriyet. Herkes ayrı bir başkan. Ne olur birbirimizi ötekileştirmeyelim. Siyasi görüşünden, mezhebinden, etnik kökeninden, dininden dolayı, farklı düşüncesinden dolayı birbirinizi ötekileştirmeyin. Birbirimize sarılalım. 80 milyon kardeşten başka kardeş yok. Bu salonda kimsenin çizdiği çizgiler ötekine birbirine benzemez. Farklı olacağız. Esnafımız, işçimiz, herkes kabullenecek. Farklılıkların güzellikler olduğunu kabul edeceğiz. Nasıl yapacağız? Ortak akıl. İstişare edeceğiz. Çoğunluk ne diyorsa kabul edeceğiz. Bunu yaparsak başarı var. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var. Bunu yaparsak biz kazanırız. Dışarıdan Ahmet, Mehmet, Hans’ı Tom'u suçlamaya gerek yok. Biz bir araya gelirsek şu bileği kimse bükemez."
 
Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine plaket ve ödüllerinin verildiği tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rize programı kapsamında TOBB tarafından yaptırılan Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesini ve ilçe odalarını ziyaret etti. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz gün bir dizi programlar için Rize’ye geldi. Başkan Hisarcıklıoğlu, Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek okul binasını gezdi. Burada öğrencilere kitap hediye etti. Okul ziyaretinin ardından Ardeşen ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, Pazar ilçesine geçti.
 

PAZAR TSO HİZMET BİNASINI AÇTI

Pazar Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet binası açılışına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada Pazar Ticaret ve Sanayi Odasının yapımında emeği geçen vatandaşlara ve iş adamlarına teşekkür etti. 

tso13-001.jpg

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar TSO Başkanı Neşet Çakır ile Meclis Başkanı Turan Karahan ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı heyet buradaki incelemenin ardından açılış kurdelesini kesti. Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler Pazar ilçesinden ayrılırken Rize-Artvin Havalimanı çalışmalarını inceledi. Çayeli ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odasının da programına katılan heyet, buranın ardından Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde oda ve borsa başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. 

Başkan Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, ara buluculuk konusuna değindi. Söz konusu sistem ile davaların yüzde 63'ünün artık mahkemeye gitmeden sonlandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Şu anda bizde işçi ve işveren davalarında ara bulucuya gitmek mecbur. Dava açılabilme süresi tam 5 yıl. 5 yıl içerisinde işçi veya işveren dava açabiliyor. Bu olay Almanya'da bir hafta, bizde 5 yıl. Ara buluculuk meselesi bizde işçi ve iş veren davalarımızın çözümlenmesi noktasında müthiş bir kolaylık oldu. İşletmelerde işçilerin hakları var. Onlar olmazsa zaten işletme olmaz. Onun için diyoruz ki hak uzamadan verilmesi lazım. Alın teri soğumadan vereceksin diyor ya. Bizde diyoruz ki hemen borcumuz varsa ödeyelim yoksa tescil edilsin. Şu anda ara buluculuk sistemi ile davalarımızın yüzde 63'ü artık mahkemeye gitmiyor ve orada helalleşiyorlar" ifadelerini kullandı. 

İlçelerde tulum ile karşılanan Hisarcıklıoğlu, Ardeşen'da tulum horonuna katıldı. 

galeri.gif

tso11-001.jpg

tso10-001.jpg

tso9-002.jpg

galeri.gif

tso8-002.jpg

tso7-003.jpg

tso6-004.jpg

galeri.gif

tso5-004.jpg

tso4-005.jpg

galeri.gif

tso3-006.jpg

14-003.jpg

tso1-008.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum