1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar Vergi Dairesi Müdüründen mükelleflere hatırlatma
Pazar Vergi Dairesi Müdüründen mükelleflere hatırlatma

Pazar Vergi Dairesi Müdüründen mükelleflere hatırlatma

Pazar Vergi Dairesi Müdürü Ali Güven, devlete gecikmiş vergi, ceza, kredi borçları bulunan mükellefleri için yeniden yapılandırma kanunu çıktığını belirterek, vatandaşlara bazı hatırlatmalarda bulundu.

A+A-

Pazar Vergi Dairesi Müdürü Ali Güven, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun ile borçluların kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitle ödeme imkânı getirildiğini ifade ederek, “Bu kapsamda vergi dairelerine olan vadesi geçmiş ve ödenmemiş; 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası, yükseköğrenim kredi borcu, idari para cezaları ve ecri misil borçları için yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.” dedi.

aliguven.jpg

“Bu imkân sayesinde gecikme zam ve gecikme faizlerinin tamamı kaldırılarak yerine çok daha düşük oranı olan yi-üfe alınmakta, vergi cezalarının önemli bir bölümünün tahsilinden vazgeçilmektedir.” ifadelerini Kullanan Güven şu açıklamalarda bulundu: “konu ile ilgili olarak internetten başvuru yapılabileceği gibi posta ile taahhütlü veya bağlı bulunduğu vergi dairesine bizzat başvurularak kanun hükümlerinden yararlanabilecektir. Mükelleflerin vergi dairelerinde olan ihtilaflı borçlarından dava konusu yaptıkları ve halen davası devam eden vergi alacakları ile cezalar içinde başvurması halinde yapılandırma kapsamında faydalandırılarak gerek vergi aslından gerekse cezalardan önemli bir bölümünden vazgeçilecektir. Yine bu yasa ile mükelleflerin beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelirler ve kazançlar ve diğer olaylar için pişmanlıkla cezasız ve düşük faizli beyana ilişkin avantajlar getirilmiştir. Ayrıca bu kanun ile 2011-2015 yılları arasında beyan edilen gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir kurumlar vergisi stopajı ve katma değer vergisi matrah ve vergilerinin kanunda belirtilen oranlarda/tutarlarda artırılması halinde mükellefin bu dönemleri ile ilgili olarak vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmayacaktır.”

servis.jpg

Belirtilen yasa maddelerinden faydalanmak için son başvuru tarihinin 31Ekim 2016 olduğunu kaydeden Pazar Vergi Dairesi Müdürü Ali Güven, açıklamasını şöyle tamamladı: “Son güne bırakmamak için vatandaşlarımızın bir an önce vergi dairelerine müracaat etmelerini bekliyoruz. Mükelleflerin 31.12.2016 tarihine kadar yurt dışında bulunan varlıkların Türkiye’ye getirilmesi veya yurt içinde bulunan varlıkların işletme kayıtlarına dâhil edilmesi halinde bu varlıklara serbestçe tasarruf edilecektir. Mükelleflerin bu yapılandırmadan faydalanmak üzere müracaat etmesi halinde kesinleşmiş, dava aşamasındaki borçlar ile beyan edilmemiş kazançlar için peşin ödeme seçeneği olmakla birlikte istenilmesi halinde her iki ayda bir ödenmek üzere 6.9.12 ve 18 taksit imkânı da sunulmaktadır. Daha detaylı bilgilerin vergi dairemize gelinmesi halinde verileceği ayrıca Www.Gib.Gov.Tr internet adresinden de ulaşılabilecektir.”

vergi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız