1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'A BAKANLIK: OSMAN AŞKIN BAK BAKAN OLDU
PAZAR'A BAKANLIK: OSMAN AŞKIN BAK BAKAN OLDU

PAZAR'A BAKANLIK: OSMAN AŞKIN BAK BAKAN OLDU

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, görüşme sonrası kameralar karşısına geçti, yeni kabineyi açıkladı.

A+A-

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, kameralar karşısına geçti, yeni kabineyi açıkladı. Kabineye beş yeni Bakan girdi, 6 bakanın yeri değişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Rize Milletvekli Osman Aşkın Bak oldu.

bak6-012.jpg

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

Önceki dönem TBMM'ne Ak Parti'den 45 yaşında İstanbul Milletvekili olarak seçilen Rize- Pazar'lı Aşkın Bak, spor camiası tarafından çok iyi tanınan bir Rize aşığı olarak tanınıyor. Milletvekili seçilmeden önce 2 dönem Güreş Federasyonu Başkanı olarak Türk Güreş tarihine yıllar sonra Dünya ve Avrupa Şampiyonları kazandıran, Dr. Osman Aşkın Bak, 1966 doğumlu olup, Rize'nin Pazar ilçesi, Derinsu köyünden.

bak4.20150430150400.jpg

İNGİLTERE'DE MASTER YAPTI

İTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunu. İngiltere Nothingham Üniversitesinde Master'den sonra İTÜ Fen Bilimlerine doktora çalışması ve PhD doktor mühendislik çalışmaları bulunuyor. Ak Partinin, Rizeli İstanbulMilletvekili olan Dr. Osman Aşkın Bak sırasıyla, İTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeliği, İDO A.Ş Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul Büyük Şehir Spor Kulüp Müdürlüğü ve Albayraklar Holding İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

bak14-001.jpg

İKİ YABANCI DİL BİLİYOR

Türk-İran İş Konseyi Üyeliği, DEIK Üyeliği, İTO Meclis Üyeliği ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. İngilizce ve Almanca bilen Milletvekili Dr. Bak, 4 çocuk babası.

akgenc10osmanaskinbak.jpg

BAKAN BAK'TAN İLK AÇIKLAMA

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bizi bu göreve layık gören Sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi şekilde çalışacağız." dedi.

bakanbak.jpg

"HABERİM YOKTU"

Bak, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu üyelerinin adını açıklamasının ardından, iktidar kulisinde milletvekillerinin ve gazetecilerin tebriklerini kabul etti. Gazetecilerin "Haberiniz var mıydı" sorusuna Bak, "Yok. Genel Kurulda'ydım. Arkadaşlar telefon etti." şeklinde cevap verdi.

bakayar2.jpg

"SPOR HAYATIMIN BİR PARÇASI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Bak, "Ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen en iyi şekilde çalışacağız. Tabii ben spor camiasının içerisinde yetişmiş birisiyim. Çok küçük yaşlardan beri spor yöneticiliği yapıyorum. Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı, çeşitli kulüplerde yöneticilik yaptım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev aldım. Spor benim hayatımın bir parçası." diye konuştu.

bakerdogan1.jpg

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU:

BAŞBAKANBİNALİ YILDIRIM
BAŞBAKANYARDIMCISIBEKİR BOZDAĞ
BAŞBAKAN YARDIMCISIMEHMET ŞİMŞEK
BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK
BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU
ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ÖMER ÇELİK
BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANI FARUK ÖZLÜ
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ
ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI BERAT ALBAYRAK
GENÇLİK ve SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU
KALKINMA BAKANI LÜTFİ ELVAN
KÜLTÜR ve TURIZM BAKANI NUMAN KURTULMUŞ
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL
MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ
MİLLİ SAVUNMA BAKANI NURETTİN CANİKLİ
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU
SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN

16 Nisan referandumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte kabine değişikliği gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum
İlgili Haberler