1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'A YENİ BİR OKUL DAHA KAZANDIRILDI
PAZAR'A YENİ BİR OKUL DAHA KAZANDIRILDI

PAZAR'A YENİ BİR OKUL DAHA KAZANDIRILDI

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Pazar'a kazandırdıkları okulun bu yıl öğretim faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

A+A-

Bak, “Pazar İlçemize Fen Lisesi Hayırlı Olsun”

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Rize’nin Pazar ilçesine Fen Lisesi kazandırdıklarını, Fen Lisesi’nin bu yıl Pazar Anadolu Lisesi binasında öğretim faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

osmanaskinbak1aa.jpg

Pazar’ın Soğuksu Mahallesi’ndeki eski devlet hastanesinin bulunduğu arazide yeni bir Fen Lisesi yapacaklarını aktaran Bak, Fen Lisesi’nin binanın tamamlanmasının ardından burada eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

BU YIL EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLANIYOR

Rize’de eğitim kalitesini arttırmak amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Bak, “Pazar ilçemize Fen Lisesi kazandırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki programı içerisinde öğrenci alacak. Pazar’daki gençlerimiz Fen Lisesi tercihleri nedeniyle şehir dışına veya başka ilçelere gidiyordu” dedi.

osmanaskinbak_nurettinince.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ile inşaat alanında incelemelerde bulunan Bak, “Eski hastane binamızın olduğu yer Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsislidir. Burada,  Rize’ye ve Pazar’a yakışır güzel bir okul yapılacak. Bu yıl da Anadolu Lisemizin olduğu binada Fen Lisemize öğrenci alınacak. Gençlerimiz Fen Lisesi’nde okuyarak bu sayede çeşitli meslek dallarında ülkemize hizmet edecektir” diye konuştu.

RİZE’YE 13 YILDA 332 MİLYON TL EĞİTİM YATIRIMI

Rize’ye eğitim anlamında büyük yatırımlar yaptıklarını ve Rize’deki derslik sayılarındaki artışı belirten Bak, son 13 yılda Rize’ye yapılan eğitim yatırımlarını değerlendirerek, “Rize’ye son 13 yılda 332milyon TL eğitim yatırımı yaptık. Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Rize’de yıkılıp yapılan derslikler dahil olmak üzere yeni 1.538 derslik inşa ettik. 2002 yılında derslik sayısı 2 bin 916 iken, bu rakam 2014 yılında 3 bin 209’a çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

DERS KİTAPLARI ÜCRETSİZ OLDU

Dersi kitaplarını ücretsiz olarak öğrencilere dağıtmaya başladıklarını hatırlatan Bak, “2003 yılında uygulamaya koyduğumuz ücretsiz Ders Kitabı projesiyle Öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 2003-2015 yılları arasında Rize’deki öğrencilerimize 14,2 Milyon TL maliyetle 8,2 Milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık” diye konuştu.

RİZE’YE ÖĞRETMEN ATAMALARI KATLANARAK ARTTI

Bak, “Okullaşma oranının artmasıyla ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam ettik. Rize’de görev yapan öğretmen sayısını son 13 yılda 2.898’den 4.566’ya çıkardık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum