1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 23 Nisan, salonda kutlandı
Pazar'da 23 Nisan, salonda kutlandı

Pazar'da 23 Nisan, salonda kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pazar'da M. Akif Pirim Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar’da törenler 08.45’de Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra törenlere Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonunda devam edildi.

byr4.jpg

Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu tarafından organize edilen programda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Program 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Bayrak ve hilal’ gösterisi ile beraber, saygı duruşu, ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Kaymakam Coşkun Öztürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mümin Çalışkan ve Belediye Başkanı Ahmet Basa, halkın ve çocukların bayramını kutladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük yaptı. Özel Eğitim öğrencilerinin hazırladığı ‘Yer gök inlesin’ gösterisi ilgiyle izlendi.

Anasınıfı öğrencileri Aydanur Altay, Nisanur Altınbaş ve Asya Tan, ‘Bizim bayramımız’ şiirini seslendirirken, eğitmen Serkan Berberoğlu, rehberlik öğretmeni Selim Dönmez’in gözetiminde okul öğrencilerinin hazırladığı Trabzon Kız Horonu’  gösterisi ilgiyle izlendi. Aanasınıfı öğrencilerinin ‘Atam’ gösterisi ile devam eden program, TÜBİTAK projelerinde Pazar’ı ve ili temsil eden öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesiyle devam etti.

bayram7-007.jpg

1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘müzikli ront’, 2. sınıf öğrencilerinin ‘ritimli dans’ gösterisi, 3/G sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Erik Dalı’ gösterisi, 4/F sınıfı öğrencilerinin ‘zeybek’ gösterisi, 4. sınıf öğrencilerinin ‘Türkiye Çocukları’ korosu ile devam eden gösteriler, 4-B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Dirilişten sonsuzluğa’ gösterisi ile sona erdi.

byr3.jpg

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Rize'de ise Yenişehir Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Rize Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın koltuğunu İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Adnan Çap’a devretmesi ile devam etti. Rize’nin çocuk Valisi Çap, Erdoğan Bektaş ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’dan okulu için akıllı tahta istedi. 
Makamda gerçekleşen etkinliğin ardından program Rize Yeni Şehir Spor Salonunda devam etti. Etkinliğe Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar TOBB İlkokulu’nun hazırlamış olduğu gösterilerle devam ederken, etkinliklerde Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesinden gelen çocuklar ve Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi’ne halk oyunları ekibi beğeni topladı. 
Programın sonunda ise okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Bektaş ve Başkan Kasap tarafından hediyeleri verildi. 

galeri.gif

byr2.jpg

byr1-001.jpg

galeri.gif

vid1.jpg

bayram13-004.jpg

bayram12-004.jpg

galeri.gif

bayram11-006.jpg

bayram10-005.jpg

galeri.gif

bayram6-008.jpg

bayram87.jpg

bayram9-006.jpg

bayram5-008.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum