1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 3 gün devam edecek spor turnuvası başladı
Pazar'da 3 gün devam edecek spor turnuvası başladı

Pazar'da 3 gün devam edecek spor turnuvası başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup Müsabakaları, 11 ilden kızlarda ve erkeklerde 10 sıklette yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla Pazar’da başladı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Rize’nin Pazar ilçesinde 3 gün devam edecek Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup Müsabakaları başladı. Mehmet Akif Pirim Spor Salonundaki müsabakalar nedeniyle, Pazar ilçesi il dışından gelen 300’e yakın sporcu ve antrenörü ağırlıyor.

mudur2-002.jpg

Bugün saat 14.00’de açılış töreniyle başlayan etkinliğin tanıtım konuşmasını yapan Pazar Gençlik Spor İlçe Müdürü Halil Kaya, “Bakanlığımız tarafından 2013 yılında başlatılan ve şu an 81 ilimizde 21 branşta uygulanan Anadolu Yıldızlar Liginde çok önemli amaçlar hedeflenmiştir. Bu amaçları; sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması ve tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması şeklinde sıralayabiliriz. Gençlerden beklentimiz bu hedefler doğrultusunda ilerlerken Fair Play ruhuna da yakışır bir şekilde sporun kardeşlik barış dostluk kavramlarını benimsemesidir” dedi.

kaymakam1-012.jpg

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi de yaptığı konuşmada, “Maalesef teknoloji ve iletişim olanakları arttıkça çocuklarımız ve gençlerimiz spordan uzaklaşıyor, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak güçleşiyor. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, iletişimini güçlendirmesi, sosyal çevresinde başarılı iletişim ağı kurabilmesi ve bedensel anlamda güçlü, zihinsel anlamda da kendilerini daha iyi ifade edebilmelerinin yolu spordan geçiyor. Sporun çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi, ülkesini ve milletini seven, topluma faydalı nesiller olarak yetişmesinde büyük önemi vardır. Ben 3 gün boyunca ilçemizde devam edecek olan taekwondo müsabakalarının branşın felsefesi ve prensipleri doğrultusunda terbiye, nezaket, saygı, disiplin içinde sağlık bir şekilde geçmesini temenni ediyor; kızlarda ve erkeklerde 10 sıklette yaklaşık 200 sporcunun mücadele edeceği müsabakalar sonunda derece girenlere bir üst turda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

spor3-006.jpg

Müsabakalara katılan takımlara Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve protokol üyeleri tarafından katılım belgelerinin verilmesinden sonra müsabakalara geçildi.

vid1.jpg

galeri.gif

salon11-001.jpg

salon9-001.jpg

salon8-001.jpg

galeri.gif

salon10-001.jpg

salon4-004.jpg

salon5-004.jpg

galeri.gif

salon6-005.jpg

salon7-003.jpg

musabaka12.jpg

galeri.gif

salon13.jpg

salon14.jpg

salon15.jpg

salon16.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum