1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da 714 kişi 'Amatör Denizcilik Belgesi' aldı
Pazar’da 714 kişi 'Amatör Denizcilik Belgesi' aldı

Pazar’da 714 kişi 'Amatör Denizcilik Belgesi' aldı

Cumhuriyetin 100. kuruluş yılı olan 2023’e kadar denizcilik kültürünü aşılamak amacıyla bir milyon kişiye Amatör Denizci Belgesi vermeyi hedeflenirken, Pazar ilçesinde de 714 kişi belge almaya hak kazandı.

A+A-

Amatör Denizcilik Belgesi almak için başvurular devam ederken ilk etap sona erdi.

den2-001.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Pazar Liman Başkanı Sultan Süleyman Taşçı, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü olan 2023’e kadar denizcilik kültürünü aşılamak amacıyla bir milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına denizcilik eğitimi verilmek suretiyle ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara ücretsiz Amatör Denizci Belgesi vermeyi hedeflemektedir. Bu nedenle, Başkanlığımıza müracaatla Amatör Denizci Belgesini almak isteyen 714 kişi, başkanlığımız tarafından yapılan denizcilik eğitimi programına ve sınavına katıldı. Yoğun katılımın sağlandığı eğitime Pazar Kaymakamımız Sayın Ayhan Terzi, Ardeşen Kaymakamımız Sayın Emrah Yılmaz, Pazar Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Emre Tunay, kurum amirlerimiz, ilimizden ve komşu ilçelerimizden gelen birçok kesimden vatandaşımız katılmıştır. Başkanlık olarak yoğun ilgiden son derece memnunuz” dedi.

den1-001.jpg

Taşçı, ilk etabın ardından şimdi ikinci etap için çalışmalara başladığını ve kimsenin geç kalmadığını da ifade ederek, “Vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı göstermeye hazırız. Hiçbir vatandaşımız geç kalmış değildir. Kayıtlarımız devam etmektedir. 14 yaşını bitirmiş genç kardeşlerimiz de bize başvurmaları halinde bu belgeyi almaya hak kazanacaktır. ‘Belge bizden Kaptanlık sizden sloganıyla hedefimiz on bin vatandaşımızı Amatör Denizci Belgesi sahibi yapmaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum