1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da asansörler mühürlenmeye başlayacak!
Pazar'da asansörler mühürlenmeye başlayacak!

Pazar'da asansörler mühürlenmeye başlayacak!

Pazar Belediyesi, bir süre önce periyodik kontrollerde 'güvensiz' damgası vurulan asansörlerden 'uygun' hale getirilmeyenlerin mühürleneceği duyuruldu.

A+A-

Pazar Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği gibi belediyemiz sınırları içerisindeki tüm asansörlerin sorumluluğu,  asansörlerin tescili ile ilgili usul ve esasları belirleyen 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ve aynı tarihte yürürlüğe giren "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği" ile belediyelere verilmiştir. Bu süreç zarfında, İlgili yönetmelik gereği Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan A Tipi Muayene Kuruluşu TMMOB Makine Mühendisleri odası Rize İl Temsilciliği ile belediyemiz protokol yapmıştır. İlçemizdeki tüm asansörü olan binaların tespiti belediyemiz tarafından yapılmış ve bu asansörlerin Periyodik Kontrolleri yaptırılmaya başlanmıştır. Bu süreçte, asansörlerinin periyodik bakımını yaptıran bina sakinleri olduğu gibi halen daha periyodik kontrol yaptırmayan veya Periyodik Kontrol sonucunda "Güvensiz" çıkan asansörlerini ilgili yönetmelik gereğince "Uygun" hale getirip Tescil Belgesi almayan bina sakinlerinin oldukça fazla sayıda olduğu görülmektedir. İlgili yönetmelik gereği, Periyodik Kontrollerini yaptırmayan veya Tescil Belgesi almaya uygun hale getirilmeyen tüm asansörler bu yönetmelik gereğince kısa süre içerisinde belediyemiz ekiplerince mühürlenerek kullanım dışı bırakılacaktır. Binanızda bulunan asansörlerin kullanım dışı bırakılmasını istemiyorsanız en kısa sürede periyodik kontrol işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gelebilirler veya belediyemizin Periyodik Kontrol için anlaşmış olduğu TMMOB Makine Mühendisleri Odasının 0.464.2133294-95 numaralı telefonlarından randevu alarak Periyodik Kontrollerini yaptırabilirler. Tüm vatandaşlarımızın bu duruma hassasiyet göstermeleri önemler rica olunur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum