1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da bilim ve teknoloji yarışı konferansı
Pazar'da bilim ve teknoloji yarışı konferansı

Pazar'da bilim ve teknoloji yarışı konferansı

Pazar'da düzenlenen ‘Dünyada bilim ve teknoloji yarışı’ konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Ramazan Bakkal; Batı medeniyetinin gelişme sürecinin ilk olarak İslam medeniyetindeki bilimsel eserlerin çevirisiyle başladığını söyledi

A+A-

Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi kapsamında Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi konferans salonunda, Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pazar Fen Lisesi ve Pazar Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri için Araştırmacı-Yazar Ramazan Bakkal’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Dünyada bilim ve teknoloji yarışı’ konulu konferans düzenlendi. 

konf2-001.jpg

2 farklı oturumda düzenlenen konferansta konuşan Ramazan Bakkal, öncelikle bilimin temel kavramlarıyla ilgili bilgiler verdi. Hayatı kolaylaştıran buluşlardan hangilerinin kime ait olduğunu dünyadaki örneklerle karşılaştırarak anlatan Bakkal, dünyadaki bilimsel buluşlar sayesinde firmaların markalaştığını söyledi. ARGE ve inovasyon faaliyetlerinin sürekli yeniliğe dayandığını, teknoloji üretmeyen ülkelerin üreten ülkelerin ayakları altında ezildiğini anlatan Bakkal, tarihte Çin, İslam ve Batı medeniyeti olmak üzere üç büyük medeniyetin olduğunu belirterek, ilk icatların Çin medeniyetinde ortaya çıktığını, İslam medeniyetinde birçok bilim insanının yetiştiğini, tarihte Bağdat’ın ve Türkistan coğrafyasının önemli bilim merkezleri haline geldiğini ifade etti. 

konf1-001.jpg

Batı medeniyetinin gelişme sürecinin ilk olarak İslam medeniyetindeki bilimsel eserlerin çevirisiyle başladığını, bu çeviriler üzerinden bugünkü bilim ve teknolojinin temellerinin atıldığını anlatan araştırmacı-Yazar Ramazan Bakkal, konferansın sonunda öğrencilere, bilimin gelişmesi için sabrın, merakın ve başarı inancının son derece önemli olduğunu ve bunlardan asla taviz verilmemesi gerektiğini söyledi. 

konf3-001.jpg

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Berk Eren, Ramazan Bakkal’a teşekkürlerini iletti ve çiçek takdim etti.

konf6-001.jpg

konf5-001.jpg

konf4-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum