1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da böbrek hastasını kurtarma operasyonu
Pazar'da böbrek hastasını kurtarma operasyonu

Pazar'da böbrek hastasını kurtarma operasyonu

Pazar ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde rahatsızlanan böbrek hastası Rifkiye Birben, yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından sağlık ekipleri ve köylüler tarafından kar paletli ambulansla taşınarak hastaneye götürüldü.

A+A-

İlçeye bağlı Subaşı köyünde yaşayan ve kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan 78 yaşındaki Birben'in yakınları, cep telefonuyla ulaştıkları 112 Acil Sağlık Servisi'nden yardım istedi.

hast1-002.jpg

İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri, hastalara ulaşmak için kar paletli ambulans ile sağlık personelini görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ait arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Birben'in evine kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik yolu ise kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

hast2-001.jpg

Yolun büyük bölümüne çığ düşmesi yüzünden kar paletli ambulans ilerlemekte zaman zaman güçlük çekti. İl Özel İdaresine bağlı ekipler de hastaya ulaşmak için çalışma yürüttü. İl Özel İdaresine bağlı iş makinesinin yol açma çalışması kar ambulansının gelmesi üzerine durduruldu.

hast4-001.jpg

Hastaya daha kısa zamanda ulaşmak için kar ambulansı ile ilerlemeye çalışan ekipler yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından Birben'in bulunduğu eve ulaştı.

hast3-001.jpg

Köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansa taşınan Birben'e ilk müdahalesi kar paletli ambulansta yapıldı.

hast8.jpg

Buradaki müdahalenin ardından, ilçe merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Birben, sevk edildiği Kaçkar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

hast7.jpg

Sağlık ekiplere teşekkür eden Birben'in kızı Gül Taner, "Annem aniden rahatsızlanınca kaymakam ve köy muhtarından yardım istedim. Belediye başkanımız da yardımcı oldu. Çok kar olduğu için daha kısa sürede anneme ulaşmak için kar paletli ambulans ekipleri geldi. Annem iki yıldır diyaliz tedavisi de görüyor. Onun için biz de çok telaşlandık. Bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

hast6.jpg

hast5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum