1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’da cami - esnaf kaynaşması
Pazar’da cami - esnaf kaynaşması

Pazar’da cami - esnaf kaynaşması

Pazar Merkez Hatuniye Camii görevlileri “Şimdi tanış olalım. Camii hayatın merkezi yapalım” temasıyla Pazar esnafıyla yakinen tanışmak için dükkan ziyaretleri başlattı.

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesinde, müftülük  tarafından, cami merkezli çalışmalar devam ediyor. Esnaf cami kaynaşması anlamında ilçe müftülüğü tarafından başlatılan çalışma, ilgi çekiyor.

cami1-009.jpg

Konuyla ilgili konuşan, Pazar Merkez Camii Uzman İmam Hatibi Halil Çelik; “Peygamber efendimiz (sav) ‘Yeryüzü benim için mescit ve temiz kılınmıştır. Ümmetinden kim nerede namaz vaktine ulaşırsa hemen orada namaz kılsın’ (Nesai, Mesacid, 42.) diye buyurduğu halde, Medine’ye gelir gelmez, ilk iş mescit inşa etmek olmuştu. Camilerimiz sadece namaz kılınan mekânlar değildir. Bu çalışmayla amacımız, camimizin halkımızla bağlarını kuvvetlendirerek işlevselliğini artırmak, İslam Medeniyetindeki asıl konumuna ulaştırmak için bir adım atmak olacaktır. Bu çalışma ile esnafımızla yakinen tanışacağız, bizlerden beklentilerini dinleyeceğiz ve aynı zamanda camilerin İslam medeniyetindeki konumunu, işlevselliğini onlara aktaracağız.” dedi.

cami4-007.jpg

Pazar İlçe müftüsü Mustafa Düzgüney ise cami merkezli yapılan bu ve benzeri çalışmaları çeşitlendirerek devam ettireceklerini ifade ederek Diyanet Başkanlığı yayınlarından “Cami ve Namazla Diriliş” kitabını esnafa hediye ettiklerini belirtti.

cami3-008.jpg

cami2-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum