1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da çocuklara tarım ve çevre bilinci eğitimi
Pazar'da çocuklara tarım ve çevre bilinci eğitimi

Pazar'da çocuklara tarım ve çevre bilinci eğitimi

Pazar'da, RTEÜ Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce öğrencilere tarım ve çevre bilinci eğitimi düzenlendi.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce, çocuklara tarım ve çevre bilincinin kazandırılması amacıyla Pazar Veysel Vardal İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencilerine farkındalık eğitimi verildi.

cevre5-001.jpg

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Yusuf Şavşatlı ve Müdür Yardımcısı Öğr. Üyesi Dr. Arzu Karataş tarafından düzenlenen eğitim programı, yoğun bir öğrenci katılımı ile gerçekleşti.

cevre4-002.jpg
 
Eğitim programlarının faydalı geçtiğini vurgulayan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Yusuf Şavşatlı, “Çevre kirliliğinin küresel düzeyde yoğunlaştığı günümüzde, insan sağlığı da buna paralel olarak olumsuz etkilenmektedir. Çevre kirliliği, tarım ürünlerinin kirlenmesine sebep olmakta; bilinçsiz tarım uygulamaları ise çevre kirliliğini artırmaktadır. Bu kısır döngüden kurtularak daha sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum haline gelebilmek için bilinçli olmak şarttır. Bunun ilk basamağı da eğitimdir. Çocukların toprağa ve bitkilere olan ilgileri, şüphesiz çevreyi daha iyi tanımalarına imkân vermekte; okul döneminde, tarım-çevre etkileşimine yönelik katılacakları çeşitli etkinlikler ise henüz küçük yaşlarda çevre bilincinin oluşmasına ve daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine olumlu katkılar sağlamaktadır. Bu kapsamda, bizlere bu eğitimi düzenlenme fırsatını veren Okul Müdürü Sayın Hasan Yaylacı’ya ve öğrencileri ile birlikte etkinliğe katılan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

cevre3-003.jpg

cevre2-004.jpg

cevre1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum