1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da engellilerden ENGELSİZLER Derneği!
Pazar'da engellilerden ENGELSİZLER Derneği!

Pazar'da engellilerden ENGELSİZLER Derneği!

Pazar’da Şoförler Odasının önderliğinde bir araya gelen engelli vatandaşlar ‘Engelsizler Derneği’ adıyla kurumsallaşarak resmi olarak derneklerini açtı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçedeki engelli vatandaşların katıldığı törenle, Pazar Engelsizler Derneği resmen faaliyete geçti.

eng3-008.jpg

Pazar Belediye İş Hanında geçici yerinde resmen faaliyete başlayan derneğin kurucu başkanlığına Umur Kıymaz getirilirken yönetim kurulu da Belediye Başkanı Ahmet Basa, Dr. Tuğba Uyar, Osman Yüksel, Mehmet Demir, Serkan Bengli ve Ramazan Dursun’dan oluştu.

eng8-002.jpg

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, kendisinin de bir engelli babası olduğunu ve herkesin de engelli adayı olduğu gerçeğini göz önüne alarak, Pazar’da bir mücadele vererek engelli vatandaşları bir çatı altında toplamayı başardıklarını söyledi.

eng2-007.jpg

Başkan Yüksel, bu anlamda özellikle sivil toplum kuruluşlarının önemli desteği olduğunun altını çizerek, “Derneğimizin ismini özellikle ENGELSİZLER olarak belirledik. Fiziki engeller toplumsal duyarlılıkla aşılabilir. Önemli olan el ele verip dayanışma içinde olunabilsin. Bu derneğimizi kurarken ve isim koyarken de bu anlayışla yola çıktık. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Törene katılan konuşmacılar da Engelsizler Derneği’nin Pazar’da bir ilki gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, desteği her alanda sağlayacaklarını ifade ettiler.

eng4-006.jpg

Dernek Kurucu Başkanı Umur Kıymaz ise, STK temsilcileri ve derneğin kurulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, engelli vatandaşlara zorluk çıkaran kaldırım işgalleri, yol üzerindeki fazlalık ve inşaat artıkları konusunda ilgili mercilerden duyarlılık beklediklerini söyledi.

Kıymaz, vatandaşların ve ilgili mercilerin bu konuda zaman zaman bilgilendirileceğini kaydederek, eksiklerin ortadan kaldırılarak engelsiz bir yaşama kavuşmak için mücadele vereceklerini söyledi.

eng1-007.jpg

eng7-002.jpg

eng6-004.jpg

eng5-005.jpg

vid1.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum