1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da fidan dikme etkinliği
Pazar'da fidan dikme etkinliği

Pazar'da fidan dikme etkinliği

Orman Haftası kapsamında Pazar Orman İşletme Müdürlüğü ile Pazar MTA Lisesi ortaklığında tertiplenen fidan dikimi ve dağıtımı etkinliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Basa, davetliler, öğrenci ve velilerin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

fidan03.jpg

Pazar MTA Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Kantarcı programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

kantarc7.jpg

Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak oldukça geniş bir bahçeye sahip olduklarını söyleyen Kantarcı, “Bu geniş bahçe içerisinde ağaçlandırmaya ayrılan alan konusunda yetersiz kaldığımızı fark ettik.  Yıllardır kendi imkânlarımızla okulun farklı yerlerine farklı cins fidanlar eksek de verim konusunda çok başarı sağlayamadık. Bu sebeple işin ehline başvurarak destek almaya karar verip Pazar İlçe Orman Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Ağaçlandırma konusunda onlardan profesyonel bir destek istedik. İki kurum arasında yapılan protokol nihayetinde okulumuzun fidan ekilebilir alanları kazılıp bu alanlara taze toprak takviyesi yapılarak bahçemiz ağaçlandırılmaya uygun hale getirildi. Ormanlar sadece bir ağaç topluluğu değildir. Ormanlar, karada bulunan biyolojik çeşitliliğin %80’ine ev sahipliği yaparlar. Çok sayıda nadir bitki ve hayvan türlerini içinde barındıran ormanlar, aynı zamanda bir koloni gibi bir arada yaşayıp birbirleriyle iletişim kurarlar. Evet, yanlış duymadınız iletişim kurarlar. 1016 yılında Anadolu topraklarına keşif seferi düzenleyen Çağrı Bey Anadolu’nun ılıman havası ve muhteşem ormanları karşısında büyülenmiş ve yurduna döndüğünde bu coğrafyayı mutlaka ele geçirmeleri gerektiği konusunda Tuğrul Bey’i ikna etmiştir. Zümrüt yeşili, bakılmaya kıyılamayan Anadolu ormanları zamanla artan nüfusa yeterli gelememiş ve tahrip edilmeye başlanmıştır. Günümüzde insanın doğal kaynakları tüketme hızı, tabiatın kendini yenileme hızını % 50 oranında aşmış durumdadır. Özetle eğer doğal kaynakları bu hızla tüketmeyi sürdürürsek tükenen doğa ile beraber biz de yok olacağız. Türkiye’de tahribatın vahim bir boyuta vardığını fark eden Tarım ve Orman Bakanlığı faaliyete geçmiş ve son on yılda sürekli düzenlenen kampanyalar ile milyonlarca fidanın toprakla buluşturulmasını sağlayarak ormanlık alanlarımızı 900 bin hektar artırmıştır. Ülkemizde 21-26 Mart haftası, Orman Haftası olarak kutlanmaktadır.  Bu hafta kapsamında bugün burada toprağa dikeceğimiz her fidan, ekolojik dengeyi korumada, ufak da olsa bir katkı sağlayacak, dünyadaki geleceğimizi teminat altına alacaktır. Başta sayın kaymakamım olmak üzere, diktiğimiz fidanlar ile bir toplumsal değerin yazılı olduğu levhayı eşleştirecek olduğumuz “Değerler Ormanı” etkinliğine katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz.” dedi.

fidan2-001.jpg

Orman İşletme müdürü Kezban Öztürk’ün konuşmasının ardından fidan dağıtımı ve dikimi etkinliğine geçildi.

fidan01.jpg

Protokol üyeleri ve katılımcılar fidan dikerek ‘Değerler Ormanı’ yazan levhayı çaktı.

fidan04.jpg

fidan06.jpg

fidan05.jpg

galeri.gif

vid1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum