1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Halk Eğitim Final Sergisi
Pazar'da Halk Eğitim Final Sergisi

Pazar'da Halk Eğitim Final Sergisi

Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Ekim ayında başlayan ve 14 Haziran’da son bulacak olan 2018-2019 Eğitim yılı yıl sonu sergisi açıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Serginin açılışına Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurs öğreticileri ve kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

serg2-018.jpg

Sergide açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Celil Çakıroğlu, 75 usta öğretici ile hizmet verdiklerini söyleyerek, “2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 24 alanda 83 farklı branşta 274 kurs açtık. Kurslarımızda 882 erkek, 2583 kadın olmak üzere toplam 3465 kursiyere eğitim verdik, vermekteyiz. Genel olarak ahşap hediyelik eşya, arıcılık, atletizm, avcı eğitimi, basketbol, bilgisayar operatörlüğü, emlak danışmanlığı, kadın erkek ve çocuk giyimi, hijyen eğitimi, halı dokuma, hentbol, ilkyardım, judo, katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi, keman eğitimi, kick boks Kur’an-ı Kerim ve elif-ba öğretimi, makine nakış, ata model uçak yapımı, org eğitimi, öz bakıma destek elemanı eğitimi plates, piyano eğitimi, Rize bezi dokuma, satranç, tekvando, tur animatörü, Rize yöresi halk oyunları, işaret dili, okullarımızda bağımlılıkla mücadele eğitimi, voleybol ve zeka oyunlar kursları açtık. Okuma yazma seferberliği kapsamında 52 kurs 6 tane sınav olmak üzere 58 faaliyette toplam 158 kursiyere okuryazarlık belgesi verdik. Özel Sektör Çay Fabrikaları personeline sanayi tipi buhar kazanı yakma ve iş makinası foklift kullanımı eğitimi verdik. Lise mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme kursu açtık. Bunların dışında Bu yıl Yusuf Has Hacip tarafından Kutad Kubilik adlı eserin yazılışının 950 yıl dönümü dolaysıyla eserden öze sözleri sergilenen ürünlerimizin arasına serpiştirdik” dedi.

serg1-020.jpg

Konuşmanın ardından serginin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra davetliler sergiyi gezerek el emeği göz nuru ile hazırlanmış eserler hakkında kurs hocalarından bilgi aldı.

serg4-018.jpg

serg3-020.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız