1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da hasta kurtarma operasyonu
Pazar'da hasta kurtarma operasyonu

Pazar'da hasta kurtarma operasyonu

Pazar'da 70 yaşındaki KOAH hastası, durumunun ciddileşmesi nedeniyle, sağlık ekiplerinin 25 kilometrelik karlı yolu 8 saatte aşmasıyla kurtarıldı.

A+A-

Rize'de kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan dursun Emin Algör, yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından sağlık ekiplerince paletli ambulansla hastaneye götürüldü.

kurtarma1-005.jpg

Pazar ilçesine bağlı Akbucak köyünde yaşayan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulunan 70 yaşındaki Algör, çok ciddi nefes darlığı yaşaması üzerine aniden rahatsızlandı. Algör'ün yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

kurtarma2-004.jpg

İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için paletli ambulans ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ait arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Algör'ün evine kadar olan yaklaşık 25 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

kurtarma3-002.jpg

Zamana karşı yarışan ekipler, Algör'ün evinin önünün karla kaplı olması nedeniyle hastaya ulaşmakta güçlük çekti. Bunun üzerine kar ambulansının kepçesi yardımıyla evin önünü karlardan temizleyerek Algör'e ulaşmaya çalıştı. UMKE ekipleri tarafından evinde ilk müdahalesi yapılan Algör, köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla kar paletli ambulansa taşındı.

kurtarma4-001.jpg

Buradaki müdahalenin ardından, ilçe merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan Algör, sevk edildiği Kaçkar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

kurtarma5.jpg

 Köy muhtarı Kadir Kocaman, yaptığı açıklamada, hastanın ciddi nefes darlığı olması üzerine kar ambulansını talep ettiklerini belirterek, "Köyümüzde çok kar olduğu için Özel İdare ekiplerinin yol açma çalışmasını beklemeden kar paletli ambulans talep ettik. Çünkü  hastamız ciddi nefes darlığı çekiyordu. Rahatsızlığı yoğunlaşınca acil yardım talep ettik. Bunun üzerine kar ambulansı en kısa sürede zamanla yarışarak hastamıza ulaşmaya çalıştı. Nefes almakta güçlük çeken hastamızı sağlık ekipleri sayesinde hastaneye ulaştırdık. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

kurtarma6.jpg

kurtarma8.jpg

kurtarma7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum