1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Kabotaj bayramı denizde kutlandı
Pazar'da Kabotaj bayramı denizde kutlandı

Pazar'da Kabotaj bayramı denizde kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Pazar'da bir tören düzenlendi. Tören sonrası denizde yat gezisi düzenlendi.

A+A-

1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren ve devlete kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkı veren Kabotaj Kanununun 90. Yıldönümü münasebetiyle Pazar Liman Başkanlığı tarafından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programı düzenlendi.

kabotaj6-001.jpg

Programa Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Liman Başkanı Sultan Süleyman Taşçı, kurum müdürleri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı. 

kabotaj5-002.jpg

Programda ilk olarak Pazar Meydan Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına Liman başkanı Sultan Süleyman Taşçı ve beraberindekiler ile çelenk sunuldu.

Burada Başkan Taşçı, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

kabotaj4-002.jpg

Devamında Kirazlık Limanından AVCI RECEBİNA3 isimli gemi ile protokol ve vatandaşlar denize açıldı.

kabotaj3-002.jpg

Kirazlık limanından Kız Kulesi’ne kadar yapılan deniz seyahati dönüşünde Hemşin Deresi ağzında denize tüm deniz şehitleri anısına çelenk bırakılırken, Kaymakam Aslan, ‘asker ve sivil tüm deniz şehitlerinin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun’ diyerek, duygularını katılımcılarla paylaştı. 

kabotaj2-002.jpg

Ardından Kaymakam Aslan, kaptan köşkünde geminin dümenine geçerek kaptandan bilgi aldı. Program sonunda protokol ve vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

kabotaj1-002.jpg

galeri.gif

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız