1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da kooperatif market şubesi kapandı Hatırnaz tepki gösterdi
Pazar'da kooperatif market şubesi kapandı Hatırnaz tepki gösterdi

Pazar'da kooperatif market şubesi kapandı Hatırnaz tepki gösterdi

4132 5210 11985253/8 Pazar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde kongre sürecinin ardından yeni yönetim geçen yıl açılan 2. marketi kapattı. Marketi açan Hikmet Hatırnaz ise buna şu şekilde tepki gösterdi:

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Hikmet Hatırnaz döneminde Sahil Camii karşısındaki kendi yerinde açtığı market, geçen ay yapılan kongrede görevi devralan Nihat Kantoğlu yönetimi tarafından bugün itibariyle kapatıldı.

Başkan Kantoğlu, kooperatifin 2. marketinin Rize İl Tarım Müdürlüğünün yazısı gereği yetkisiz harcama yapıldığı için kapatıldığını ifade ederken, aynı zamanda da işletmenin aylık 10 bin TL civarında bir zarar ile faaliyetine devam etmesinin de kapatma kararında etkili olduğunu söyledi.

koop1-005.jpg

"MARKETİ KAPATIP KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞINIYOR?" 
Kendi döneminde açtığı marketin genel kurul sonrası kapatılmasına tepki gösteren önceki dönemin başkanı Hikmet Hatırnaz ise düzenlediği basın toplantısında karara tepki göstererek, “Yeni yapmış olduğumuz marketin kapandığı haberini aldık. Bu bizleri üzdü. Biz kamu adına kooperatif üyelerimiz, Pazar adına bir yatırım yaptık. Biz burada gazino açmadık, bar pavyon açmadık. İnsanlar iş sahibi olsun diye bir yatırım yaptık. Bu yatırımı yaparken de hesap yaptık. Ulusal market adı altında bu ilçede market açıldı. İsim vermeye gerek yok, kimsenin ticaretine de karşı değiliz. Herkes parasını kazansın ama biz bir noktada para kazanılırken vatandaş nezdinde hizmet götürelim hem insanların parası burada kalsın diye yatırım yaptık. Eğer burada 15’e yakın zincir market açıldıysa burada para kazanılıyor demektir. Hiç kimse burada zararına yatırım yapmaz. Demek ki bu işte kar var. O zaman kar yapacaksa Pazar halkının kendisi yapsın. Ve buradan gelecek gelirle yeni yatırımlar yapıp yeni istihdamlar sağlayalım dedik. Burada 200 trilyonluk bir piyasa var. Bu piyasa birilerinin cebine akarken biz de bu piyasadan pay alalım dedik. Kamu adına yaptığımız bu yatırımın da arkasındayız. Hiç kimsenin bu yatırımı kapatma yetkisi yok. Ancak genel kurul kararı ile verilecek yetki sonrası bu market kapanabilir. Çürüyen binayı market olarak açtık; günde 7-20 bin arası ciro yapan bir yerdi burası. Niye zarar ediyor ki? Şu ana kadar 2 milyondan fazla ciro yapmış. Bu cironun karşılığı 300 bin TL kar demektir. 50-60 binini masraf deseniz 200 küsur bin TL para kazandınız demektir. Atıl binadan para kazandınız demektir. Bu marketi kapatarak kimin değirmenine su taşıyorsunuz diye sorarlar size.” dedi.

"HİZMETİ SEKTEYE UĞRATTILAR"
“Başkasının itmesiyle kamu adına icraat yapılamaz” diyen Hatırnaz, “İl Tarım Müdürlüğü kendi yerini bilir. Bilmesi gerekiyor. Ama bana bu noktada dikta edemez. Biz yönetimde bulunduğumuz dönemde ciroda yüzde 26 artış sağladık. Geçen senenin rakamlarını biz Ağustos ayı ile yakalamıştık. Daha yıl sonunda 4-5 ay kala. Demek ki biz hizmeti kamunun ayağına getiriyoruz. Demek ki bu birilerini rahatsız etti. Rahatsız ettiyse öyle kalsın. Biz kamu adına yapılması gerekeni yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

"DEDİKODU YAPMASINLAR HERKES HESAP VERSİN!"
Hesaplarla ilgili çeşitli dedikodular yapıldığını da kaydeden Hatırnaz, her şeylerinin açık ve net olduğunu söyleyerek, “Kim nerede bir yanlış görürse, 10 sene geriye doğru bizim kooperatifin hesaplarını masaya yatıralım. Benim dönemim de dâhil olmak üzere, herkes bunun hesabını versin. Eğer bunun ceremesi varsa o da ödensin. Evet, hodri meydan. Kimin böyle bir kaygısı varsa hodri meydan. Devletin hâkimi de savcısı da mahkemesi de orada. Eğer burada bir yanlışlık varsa birilerinin kursağında da şu zavallının tüyü bitmemiş yetimin hakkı kursağından geçtiyse herkes devletin yasanın nezdinde hesap versin. Hodri meydan. Biz buradayız, arkadaşlarım da buradadır. Yalan yerde bir algıyla bu kooperatifi bitirme noktasında dedikoduyla bu kooperatifi bitirme cihetine gitmesinler. Bu kooperatif her zaman ayakta duracaktı. Ben daha da güçlensin diye bu görevi kabul ettim. Ezbere işler yapmadık.”  şeklinde konuştu.

HATIRNAZ'IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
40 Yorum
İlgili Haberler