1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da KUDÜS protestosu
Pazar'da KUDÜS protestosu

Pazar'da KUDÜS protestosu

ABD başkanı Trump'un Kudüs'te İsrail büyükelçiliği açacağını açıklamasının doğurduğu infial büyürken, Pazar ilçesinde de Cuma namazı sonrası sivil platformlar tarafından protesto gösterisi düzenlendi.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde Cuma namazı çıkışı 15 Temmuz Demokrasi meydanında toplanan kalabalık, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasını protesto etti.

kudus7.jpg

Ellerindeki ‘Özgür Kudüs için birlik vakti’ ve ‘Kudüs İslam’ındır’ yazılı dövizlerle meydanda toplanan kalabalık, zaman zaman tekbir getirerek slogan attı.

kudus1.jpg

Türkiye Gençlik Vakfı Pazar Temsilciliği adına konuşma yapan Hızır Çatan, ABD başkanının yaptığı hukuksuz açıklamanın insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sıkıntıları derinleştirdiğini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu olay bölgede husumeti derinleştirir. Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırıya karşı Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

kudus2.jpg

Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı ise yaptığı konuşmada, Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin Müslümanlar için bir hükmü olmadığını ve tarihte de nokta kadar değeri olmayacağını söyledi. Siyonistlerin emellerini gerçekleştirme noktasında Müslümanları engel gördüklerinin altını çizen Taşçı, “Bu emellerini gerçekleştirmek için sürekli şiddet ve benzeri yollara başvurmuşlardır. Bizler duyarlı oldukça emellerine ulaşamayacaklardır. Yok hükmündeki bu kararı almışlar ve en hassas alanımıza dokunulmuştur. Ama unutmasınlar ki Kudüs konusunda bundan sonra dokunan yanacaktır.” ifadelerini kullandı.

kuduys3.jpg

Konuşmaların ardından kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.  

galeri.gif

vid1.jpg

kudus4.jpg

kudus6.jpg

kudus5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum