1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da, merhum genel başkan için anma töreni
Pazar'da, merhum genel başkan için anma töreni

Pazar'da, merhum genel başkan için anma töreni

Pazar'da, Diyanet-Sen Kurucu Genel Başkanı Ahmet Yıldız'ın ölümünün 8. yıl dönümü dolayısıyla geniş katılımlı bir anma töreni düzenlendi.

A+A-

Diyanet-Sen Pazar temsilciliği tarafından Sahil Camii Konferans Salonunda düzenlenen programa Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Müftü Vekili Akif Köse Hemşin Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Ardeşen Müftüsü Mustafa Koç AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce ve ilçedeki din görevlileri katıldı. Merhum Ahmet Yıldız’ın kısa hayat hikâyesi okunarak başlayan programda Diyanet Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Pazar İlçe Temsilcisi Cemal Taşçı kısa bir konuşma yaptı.

anma3-005.jpg

Taşçı konuşmasında, “Büyüklerine, liderlerine sadakat kültürüyle yoğrulmuş insanlar olarak bir dava adamı, gönül eri olan Ahmet Yıldız’ı anmak, onu yâd etmek bizler için bir vefa borcudur. Ahmet Yıldız, din görevlisine hizmeti, dine hizmet olarak görüyordu. Çünkü din görevlisinin sorunlarını çözmek ve imkânlarını iyileştirmenin din hizmetine olumlu olarak yansıyacağına inanıyordu.” ifadelerini kullandı.

anma4-006.jpg

İslam coğrafyasındaki sıkıntılara da değinen Taşçı, “İnsanlık her dönem sapkınlar yüzünden sıkıntılar çekmiştir. Fakat tarih bize göstermiştir ki sonunda galip gelen hep Musa olmuştur. O azametli firavun Kızıldeniz’de boğulmaktan kurtulamamıştır. Bugün Firavunlaşan bir İsrail ve onun babası Amerika vardır karşımızda. Musa gelecek diye binlerce erkek çocuğu kesen Firavunun torunları Kudüs’te Irak’ta Suriye’de ve İslam coğrafyasında zulmediyorlar, insanlara kan kusturuyorlar. Devletimizin İsrail ve Amerika’ya karşı yürüttüğü izzetli politikaları destekliyoruz. Bizler bir ve beraber olduğumuz zaman dünyaya karşı duruşumuzun asaletine tarih şahittir. Bu sıkıntılı zamanlarda bu milletin birlik ve beraberliği hepimizi sevindirmektedir. Vatanımızın ve milletimizin bekası için sınır ötesi operasyonunda olan askerimizin şanlı zaferle geri dönmelerini dilerken şehitlerimize de cenabı Haktan rahmetler niyaz ediyorum.” dedi.

anma5-003.jpg

İlçe Müftü Vekili Akif Köse’nin yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasının akabinde Ahmet Yıldız için okunan hatim ve Türk Silahlı Kuvvetleri için okunan Fetih Suresinin ardından Ardeşen müftüsü Mustafa Koç’un yaptığı hatim duasıyla program sona erdi.

anma2-006.jpg

anma6-005.jpg

anma1-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum