1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da minik yürekler BARIŞ'ı resmetti
Pazar'da minik yürekler BARIŞ'ı resmetti

Pazar'da minik yürekler BARIŞ'ı resmetti

Femin-Art Pazar Şubesi tarafından ilçe kaymakamlığının himayesinde Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinlikte, minik yürekler, tuvallere zihinlerindeki barış temasını resmettiler.

A+A-

Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği’nin pek çok şubesinde eş zamanlı "Bir avuç renk, bir avuç yürek" temasıyla "Barışı birlikte çizmeye var mısınız?" sloganıyla düzenlenen Küçük Yürekler Uluslararası Çocuk Barış Çalıştayı gerçekleştirildi.

kaym1-002.jpg

Küçük Yürekler Uluslararası Çocuk Barış Çalıştayı’nın Pazar etkinliğinin açılışına Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

img_2100-kopya.jpg

Programın açış konuşmasını yapan Kaymakam Aslan, “İnsanoğlu, birkaç saat sonrasına ilişkin can emniyeti, hayat hürriyeti olmadığını düşündüğü yerde geleceğe ilişkin pembe hayaller kurmakta zorlanıyor. Barış; insanoğlu için önemli ama maalesef insanoğlu tarafından kaybedilmeden de hakkıyla tartılamayan bir kavram. Sizler hayal dünyanızın zenginliği içerisinde yetişkin büyüklerinizin hakkını zaman zaman tam veremediği barış kavramını resmedeceksiniz. Ben çok merakla bekleyeceğim yapacağınız tablolardaki sizin saf, temiz, kavgadan uzak, kendinden olmayana karşı kin ve nefret barındırmayan duygularınızı görmek için. Bu etkinlik sadece ilçemiz Pazar’da yapılmıyor. Femin-Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin pek çok şubesinde, eş zamanlı Türkiye'de ve Türkiye dışında sizin yaşınızdaki çocuklar da barışı bugün resmedecekler. Sonunda sadece Pazar'da değil, dünyanın dört bir tarafından çıkan eserlerde sizlerle paylaşım imkanı olacaktır. Organizasyonda emeği geçen Femin-Art genel merkezine, şube yöneticilerine, okulumuzda resim öğretmenimiz Fatma hocamıza, okul yönetimine ve diğer öğretmen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çünkü tek başına zorlanarak yapılabilecek bir şeye kendi branşları gibi sahip çıktılar, ciddi emek verdiler. Velilerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak buradayız” diyerek katılan çocukları tebrik etti.

img_2098-kopya.jpg

img_2088-kopya.jpg

img_2094-kopya.jpg

img_2105-kopya.jpg

img_2109-kopya.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum