1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da öğrencilerin kariyer günü
Pazar'da öğrencilerin kariyer günü

Pazar'da öğrencilerin kariyer günü

Pazar TOKİ Ortaokulu müdürlüğünün düzenlediği “Kariyer günleri” kapsamında 7 ve 8. sınıf öğrencileri, meslek seçimleri konusunda fikir sahibi olmaları ve meslekleri yerinde tanımaları amacıyla Pazar Adliyesi ile Kaçkar Hastanesini ziyaret etti.

A+A-

Pazar TOKİ Ortaokulu müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “Kariyer günleri” kapsamında 7 ve 8. sınıf öğrencileri, meslek seçimleri konusunda fikir sahibi olmaları ve meslekleri yerinde tanımaları amacıyla Okul Müdürü Mustafa Duran, Rehber Öğretmeni Esra Akın ve Sınıf Rehber Öğretmeni Aşkın Celep ile birlikte Pazar Adliyesi, ardından da Kaçkar Devlet Hastanesine ziyarette bulundular.

toki1-004.jpg

İlk olarak Pazar Adliyesini ziyaret eden öğrenciler, birimlerin tamamını gezerek bilgi edindiler. Avukatların bulunduğu bölümde ise öğrenciler, avukatlık mesleği hakkında, avukatlardan bilgi alarak adliyedeki ziyaretlerini sürdürdüler.

toki2-002.jpg

Ziyaretçilerle yakından ilgilenen Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay ve Yazı İleri Müdürü Şeref Tezcan, öğrencilere kendi meslek alanları ve adliyenin işleyişi ilgili bilgiler sundu.

toki3-002.jpg

Savcı, hâkim veya avukat olmak isteyen öğrencilere bu mesleği neden seçmeleri gerektiği konusu ve devamındaki süreçle ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay’a kurum adına göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı çiçek taktim ettiler.

toki4-001.jpg

TOKİ Ortaokulu Öğrencileri daha sonra Kaçkar Devlet Hastanesine geçtiler. Başhekim Vekili Dr. İsmail Hakkı Yenilmez’i ziyaret eden öğrenciler, konferans salonunda hastanenin genel işleyişi, sağlık sektörü, doktorluk, hemşirelik hakkında ayrıntılı bilgiyi yine Dr. Yenilmez’den dinledi.

toki5-002.jpg

Başhekim Vekili Yenilmez, sağlık sektörünün her geçen gün geliştiğini, insanların sağlıkçılara daha çok ihtiyaç duyduklarını bu yüzden; sağlık sektörünün personel ihtiyacının her geçen gün arttığını belirterek, sağlıkçı olmak isteyen öğrencilere bu konuda yol gösterdi. Ardından Diyaliz uzmanı ve göğüs hasatlıkları uzmanı doktorlar çalışma alanları ile ilgili bilgiler sundu.

Öğrenciler okulları adına nezaketlerini sunmak için Başhekim Vekili Dr. İsmail Hakkı Yenilmez’e ve Uzman Doktor Neslihan Çelik’e çiçek taktim ettiler.

toki6-002.jpg

Okul Müdürü Mustafa Duran, böylesi organizasyonların öğrencilerin meslek seçimlerinde çok faydalı olduğunu ifade ederek, öğrencilerin hedeflerinin ve ufuklarının açılması konusunda güzel bir çalışma sergilediklerini belirterek, bu çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Müdür Duran, TOKİ ailesine bu konuda yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

toki7-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum