1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da orman arazilerinde yaşanan sıkıntılar ele alındı
Pazar'da orman arazilerinde yaşanan sıkıntılar ele alındı

Pazar'da orman arazilerinde yaşanan sıkıntılar ele alındı

Pazar’da ormanla sıkıntısı olan çiftçilerin meselelerini çözmek için Pazar Öğretmenevinde, Pazar ziraat Odası Başkanlığı tarafından geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
 Orman ve su işleri Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürü Mümin Dönmez ve ekibinin de katıldığı toplantıda, Ardeşen ve Çamlıhemşin ziraat odalarının başkanları, Çaykur Genel Müdürlüğü Tarım Daire Başkanlığından şube müdürleri, Pazar’daki çay fabrika müdürleri, Pazar İlçe Mal Müdürü, Pazar Kadastro Şefi ve muhtarların iştirakleriyle sıkıntılar ele allındı.

orman6.jpg

 Pazar ilçesinin köylerinde ve bölgede kadastro çalışmalarında tarım arazilerinin orman olarak hazineye kayıt edilmesi sonucu çaylıkların ruhsatlarının iptal edilmesi, dolayısıyla da çay müstahsillerinin mağdur olması sonucu 2/B ve hazine arazilerinin ruhsatlandırma konularının ele alındığı toplantıda, teknik kişilerce de değerlendirme yapılarak çözüm önerileri tartışıldı.

orman7.jpg

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, toplantının açılış konuşmasında, ilçede yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulması için konunun paydaşlarını bir araya getirdiklerini ve burada alınacak kararlar ile meseleyi çözmek istediklerini söyledi.

orman12.jpg

Orman ve su işleri Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürü Mümin Dönmez de yaptığı konuşmada, kendisinin Ordulu olduğunu ancak babasının memuriyeti dolayıyla çocukluk ve ilkokul döneminin Fındıklı ilçesinde geçtiğini ifade ederek, bölge şartlarına vakıf olduğunu ve sıkıntıların çözümüne katkı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

orman3.jpg

Yapılan toplantı sonucunda; 2/B kapsamına alınmasına rağmen unutulan yerlerin tekrar 2/B çalışma kapsamına alınması; yasal düzenlemelerle 2/B yapılan köylerin tekrar 2/B çalışma kapsamına alınması, 2/B şartlarını sağlamayan arazilerin 2/B’ye konu edilmesi; 2/B’nin tarihinin değiştirilmesi, 2/B’ye konu edilemeyen arazilerin çaylıklarının ekonomiye kazandırılması; çay ürününün Orman Bakanlığınca gelir getirici tür kapsamında değerlendirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması, orman sayılarak hazineye kayıt edilen çaylıkların Orman Genel Müdürlüğünce çiftçilere kiralanması veya kullanım hakkının verilmesi için yasal düzenlemeler yapılması, Çaykur Genel Müdürlüğü ile Orman Bakanlığı arasında protokol veya yasal düzenleme ile çiftçilerin tekrar çay bahçelerine kavuşması ve mağduriyetinin giderilmesi için ilgili bakanlık ve mercilere rapor düzenleyerek sunulması karar altına alındı.  

orman2.jpg

vid1.jpg

orman5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum