1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da orman yangını: 100 dönüm alan tehdit altında!
Pazar'da orman yangını: 100 dönüm alan tehdit altında!

Pazar'da orman yangını: 100 dönüm alan tehdit altında!

Pazar Irmak Köyünde başlayan ve hızla Derebaşı Köyüne doğru ilerleyen orman yangını, yaklaşık 100 dönüm alanı tehdit ediyor...

A+A-

Pazar’da akşam saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor.

yangin-006.jpg

Akşam saatlerinde Irmak Köyü Çorona mevkiinde başlayan orman yangını hızla yayılarak geniş bir alanı etkisi altına aldı.

Irmak Köyü Muhtarı Mustafa Çatan, pazar53'e yaptığı açıklamada, yangının kendi köylerindeki yaklaşık 20-30 dönümlük alanda etkili olduktan sonra Derebaşı köyüne doğru ilerlediğini ifade ederek, “Irmak Köyünde başlayan yangın komşu Derebaşı köyüne sırayet etti. 600 metrelik bir mesafede ilerliyor. 20-30 dönümlük arazide etkili oldu. Ancak yaklaşık 100 dönümlük ormanlık araziye doğru ilerlediği için tehlikeli bir boyutu var.” dedi.

Muhtar Çatan, yerleşim alanlarının şimdilik tehlike altında gözükmediğini ve yangın söndürme çalışmalarının vatandaşlar ve diğer ilgililerin çabası ile devam ettiğini kaydetti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız